Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$62.916
% 2.40
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 62.916
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Amazon 4 Milyar Yatırdı! Bir Yapay Zeka Projesi!

Amazon 4 Milyar Yatırdı

Amazon 4 Milyar Yatırdı! Bir Yapay Zeka Projesi! Amazon, yapay zeka (AI) girişimi Anthropic’e 4 milyar dolarlık yatırım taahhüdünü yerine getirdi ve şirkette azınlık hissesi aldığını ve Amazon Web Services (AWS) ‘yi ana bulut hizmet sağlayıcısı olarak belirlediğini duyurdu. Bu adım, Amazon’un yapay zeka alanındaki stratejik yatırımlarında önemli bir adımı temsil ediyor.

Taahhüdünü yerine getirerek, Amazon, 27 Mart’ta yayınladığı bir gönderide, 2.75 milyar dolarlık ek bir yatırım yaparak, geçen Eylül ayında Amazon’un yaptığı 1.25 milyar dolarlık başlangıç yatırımını takip etti. OpenAI’nin eski üyeleri tarafından 2021 yılında kurulan Anthropic, AI alanında yaptığı çığır açan gelişmelerle dikkat çekiyor. Bu gelişmeler arasında, ChatGPT gibi rakip olan kendi AI sohbet botu Claude bulunuyor.

Mart ayının başlarında Anthropic, görüntü analizi yeteneklerini de içeren Claude 3’ü duyurarak şirketin sürekli olarak yenilik yaptığını gösterdi. Amazon’un Anthropic ile ortaklığı, yalnızca finansal destekle sınırlı değil, Anthropic’in kritik görevler için AWS’yi ana bulut sağlayıcısı olarak seçmesiyle de ilgili. Ayrıca, Anthropic’in önümüzdeki modellerini inşa etmek, eğitmek ve dağıtmak için AWS Trainium ve Inferentia yongalarını kullanacağını belirtti, bu da Amazon’un AI ilerlemelerini teşvik etme taahhüdünün bir göstergesi. AWS’de veri ve AI başkan yardımcısı Dr. Swami Sivasubramanian, işbirliğini iyimserlikle karşıladı ve generatif AI’ı günümüz teknolojisinin en dönüştürücü teknolojisi olarak nitelendirdi.

Anthropic’e yapılan yatırımın yanı sıra, Amazon işletmeler için tasarlanmış kendi AI destekli asistanını “Amazon Q” olarak tanıttı. Bu çok yönlü sohbet botu, işletmelerin dijital çağdaki değişen ihtiyaçlarına cevap vermek üzere problem çözme, içerik oluşturma ve daha fazlası gibi çeşitli görevleri üstlenmek üzere tasarlandı.

Dikkatinizi çekebilir: Yapay Zeka ve Endüstri 4.0!

Amazon’un Anthropic’e yaptığı büyük yatırım, Google’ın da şirkete 500 milyon dolarlık bir yatırım yaparak ve bunu 2 milyar dolara çıkarma taahhüdüyle gösterdiği daha geniş bir trendin parçası olarak görülüyor. Ancak, bu ilerlemelerin ortasında, birçok AI geliştirici gibi Anthropic, telif hakkı ve veri ihlali konularında hukuki anlaşmazlıkların içine giriyor. AI peyzajının gelişmeye devam etmesiyle, Amazon ve Anthropic gibi işbirlikleri ve yatırımların yapay zeka alanının gelecekteki seyrini şekillendireceği ve çeşitli alanlarda yenilikleri ve sınırları zorlayacağı muhtemeldir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir