Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.787
% 0.99
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.787
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

BRICS Ülkeleri, Dijital Para Birimleri ve Blockchain’e Dayalı Ödeme Sistemi Oluşturacak!

BRICS Ülkeleri, Dijital Para Birimleri ve Blockchain'e Dayalı Ödeme Sistemi Oluşturacak!

Bir süredir , BRICS ülkeleri bölgelerindeki ABD doları kullanımını azaltmaya çalışıyor.

  • Grup, uluslararası para sisteminde BRICS’in rolünü artırmak için bu yıl için belirlenmiş özel bir görevin bir parçası olarak blokzincir tabanlı bir ödeme sistemi oluşturacak.

Rus haber ajansı TASS’ın bir raporuna göre, Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika’dan oluşan beş ülkenin BRICS grubu, blokzincir ve dijital teknolojilere dayalı bir ödeme sistemi oluşturma çalışmalarına başlayacak.

Kremlin danışmanı Yury Ushakov, TASS ile yaptığı bir röportajda bağımsız bir BRICS ödeme sistemi oluşturmanın önemine vurgu yaparak, “BRICS ülkeleri olarak, dijital teknolojiler ve blokzincir gibi en son teknolojileri kullanarak bağımsız bir BRICS ödeme sistemi oluşturmanın gelecekteki önemli bir hedef olduğuna inanıyoruz. Önemli olan, bu sistemin hükümetler, halk ve işletmeler için kullanımı kolay, maliyet etkin ve politikadan bağımsız olmasını sağlamaktır,” dedi.

Bu girişim, uluslararası para sisteminde BRICS’in rolünü artırmaya yönelik bu yıl için belirlenmiş özel bir görevin bir parçasıdır. Grup, uzun süredir yerleşimlerde ABD dolarına olan bağımlılığını azaltma çabası içindedir, bu strateji de dolarizasyon olarak bilinmektedir.

Ushakov ayrıca, özellikle ABD doları dışındaki para birimlerinin kullanımına odaklanarak, Kontenjanlı Rezerv Anlaşması’nı geliştirme çalışmalarının devam ettiğini de belirtti.

Geçen hafta, bir TASS raporuna göre, Rusya Maliye Bakanlığı, Rusya Merkez Bankası ve BRICS ortakları, küresel para sistemini iyileştirmek amacıyla Bridge çok taraflı ödeme platformunu oluşturacaklarını duyurdu.

Ayrıca, Şubat ayında, küresel finansal sistemi izleyen Finansal İstikrar Kurulu’nun Başkanı olan Klaas Knot, G20 ülkeleri finans bakanlarına yönelik olarak, kripto varlıkların, tokenleştirme ve yapay zeka (AI) gibi konuları hâlâ öncelikler olarak belirtti.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir