Kriptolar:
30253
Bitcoin:
$66.114
% 0.03
BTC Dominasyonu:
%54.0
% 0.46
Piyasa Değeri:
$2.41 T
% 1.30
Korku & Açgözlülük:
74 / 100
Bitcoin:
$ 66.114
BTC Dominasyonu:
% 54.0
Piyasa Değeri:
$2.41 T

Brian Kelly, Solana’nın Bir Sonraki ETF Adayı Olabileceğini Öngörüyor

Solana

Kripto meraklısı ve Fast Money programının yatırımcısı Brian Kelly, Solana’yı (SOL) Amerika Birleşik Devletleri’nde borsa yatırım fonu (ETF) onayı alacak bir sonraki kripto para olarak işaret ederek kripto topluluğunu merakta bıraktı. Bu cesur tahmin, önerilen spot Ether (ETH) ETF’si hakkındaki SEC kararından bir gün önce, 22 Mayıs’ta Fast Money adlı konuşma programında yapıldı.

“Şimdiki soru, sırada kimin olduğu” diye sordu Kelly program sırasında. “Solana’nın muhtemelen bir sonraki olduğunu düşünmelisiniz. Bitcoin, Ethereum ve Solana bu döngünün büyük üçlüsü.”

Sektör Tepkileri

Ancak, herkes Kelly’nin Solana’nın ETF potansiyeli konusundaki iyimserliğini paylaşmıyor. The ETF Store başkanı Nate Geraci, Solana vadeli işlem sözleşmesi CME’de işlem görmeye başlayana kadar veya ülkede kripto ürünleri için açık bir yasal emsal oluşana kadar spot Solana ETF’si alma şansının bir hayal olarak kalacağını belirtti. Şu anda, CME ve Cboe sadece bitcoin vadeli işlemleri işletiyor ve diğer tüm kripto paralar Amerika Birleşik Devletleri’nde henüz onaylanmadı.

Bloomberg ETF analisti James Seyffart, Geraci’ye benzer görüşler dile getirerek, uzak gelecekte bir ticaret piyasasının oluşmasının muhtemelen “birkaç yıl” sonra kurumsallaşmış bir Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CFTC) ile gerçekleşeceğini belirtti. Seyffart ayrıca, spot Solana ETF’sinin, Bitcoin ve Ether dışında diğer dijital varlıklardan daha fazla talep göreceğini belirtti.

Düzenleyici Engeller

Potansiyel talebe rağmen, Seyffart, düzenleyici zorlukların Solana’nın ETF olasılıklarını engelleyebileceği konusunda uyardı. SEC, Coinbase ve Kraken ile ilgili davalarda daha önce Solana’yı bir menkul kıymet olarak işaretlemişti, bu da gelecekteki başvuruları karmaşıklaştırabilir. Gary Gensler ve SEC’in Solana’nın menkul kıymet durumu konusundaki tutumu, bu soruna başka bir karmaşıklık katmanı ekliyor.

Buna karşılık, Cinneamhain Ventures ortağı Adam Cochran, Litecoin (LTC) veya Dogecoin’in (DOGE) bir sonraki ETF muamelesini almasının daha muhtemel olduğunu düşünüyor. “Daha düşük talep, ama daha temiz yollar,” diyen Cochran, Litecoin ve Dogecoin’in Bitcoin’e benzer bir iş kanıtı konsensüs mekanizması üzerinde çalıştığını belirtti.

İlerleyen Yol

Farklı görüşlere rağmen, Solana’ya olan ilgi artmaya devam ediyor. Yakın zamanda, çok trilyon dolarlık varlık yönetim şirketi Franklin Templeton, Solana ve kurucu ortağı Anatoly Yakovenko’yu olumlu bir şekilde belirtti, bu da şirketin Solana ETF başvurusunun şansını artırma tartışmalarını tetikledi. Ayrıca, Bitwise’ın CIO’su Matt Hougan, Solana’nın 2024’ün “kripto varlığı” olacağını ve kurumsal ilgiyi çekebilecek gerçek kullanım durumlarına sahip olduğunu belirtti.

Bu tartışma devam ederken, kripto para topluluğu SEC’in bir sonraki hamlesini ve diğer dijital varlıklarla bağlantılı yeni ETF’lere kapı açacak önlemleri gözlemleyecek ve bekleyecek.


Coin Mühendisi Katıl üyesi olarak ayrıcalıklardan yararlanabilir, Gönülden destek seçeneği ile özel Telegram grubumuza dahil olabilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir