Kriptolar:
30253
Bitcoin:
$66.137
% 0.10
BTC Dominasyonu:
%54.0
% 0.46
Piyasa Değeri:
$2.41 T
% 1.30
Korku & Açgözlülük:
74 / 100
Bitcoin:
$ 66.137
BTC Dominasyonu:
% 54.0
Piyasa Değeri:
$2.41 T

BlackRock, Grayscale ve Bitwise Ether ETF Önerilerini Düzenleyerek Düzenleyici Engelleri Aşıyor

Grayscale Ethereum Trust 14A Formu ve Staking

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile ilgili düzenleyici sorunlardan kaçınmak için BlackRock, Grayscale ve Bitwise, spot ether ETF’leri için yeni 19b-4 formları sundu. Çarşamba günü yapılan bu düzenlemeler, özellikle ether staking hükümlerini ortadan kaldırıyor. Staking, kripto paraları elinde bulundurmadan para kazanmanın bir yolu olarak tanındı ve potansiyel bir düzenleyici sorun olarak görüldü.

BlackRock dosyasının karartılmış kısmında, “Trust, Sponsor, Ether Custodian [ … ] veya Trust ile ilişkili herhangi bir kişi tarafından Trust’ın ETH’sinin herhangi bir kısmının Ethereum proof-of-stake doğrulamasına maruz kalması veya daha fazla ETH veya gelir veya başka bir kazanç elde etmek için kullanılması durumunda hiçbir işlem yapılmayacaktır” ifadeleri yer aldı.

Staking Hükümlerinin Kaldırılmasının Sonuçları

Staking, belirli kripto paraların belirli bir süre boyunca blok zinciri ağının işlevselliğine katkıda bulunmak için yatırılması ve karşılığında kazanç sağlanması sürecini ifade eder. Lido’ya göre, Perşembe günü itibarıyla ether staking getirileri yıllık bazda %3’ten azdı. Finansal avantajları olsa da staking hükmü, tüm ether ETF başvuru sahiplerini başvurularını yeniden gözden geçirmeye zorlayan büyük bir düzenleyici endişeydi.

Pazartesi günü, Fidelity, staking planları hakkındaki bilgileri artık içermeyen revize edilmiş S-1 formlarını sundu. Benzer şekilde, VanEck, Franklin Templeton, Invesco Galaxy ve ARK 21Shares de benzer değişiklikler yaptı. Hashdex, Ethereum ETF teklifini henüz değiştirmeyen tek ihraççı olarak kalıyor.

Piyasa Tepkileri ve Gelecek Beklentiler

Bazı kişiler bunu olumlu bir işaret olarak gördü çünkü Depository Trust and Clearing Corporation (DTCC), VanEck’in Ether ETF’sini ETHV sembolü altında sitesine ekledi. Bu, SEC’in duruşunda radikal bir değişiklik olarak yorumlandı; yakın zamana kadar ether ETF’sini onaylaması pek olası görülmüyordu.

Bloomberg’den Eric Balchunas ve James Seyffart’a göre, onaylanma olasılığı haftanın başında %25’ten %75’e yükseltildi ve bu da piyasanın tepkisini tetikledi. Ether %17’den fazla artarken bitcoin, 1 Nisan’dan bu yana ilk kez 71.000 dolar seviyesine geri döndü. Seyffart, Unchained ile yaptığı bir röportajda “Sorun politikti, karar yukarıdan, muhtemelen Biden tarafından verildi” dedi.

Özellikle, piyasa, düzenleyicinin kararı doğrultusunda kripto piyasasında önemli değişiklikler getirebilecek olan revize edilmiş önerilere ilişkin SEC kararını önümüzdeki Perşembe bekliyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

BlackRock, Grayscale ve Bitwise Ether ETF Önerilerini Düzenleyerek Düzenleyici Engelleri Aşıyor” te bir düşünce

  1. Pingback: SEC'in Ethereum ETF Onayı Polymarket'te Tartışma Yarattı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir