Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$63.148
% 3.22
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 63.148
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

Brian Armstrong’dan Brezilya ve Arjantin İçin Çağrı

Coinbase Silicon Valley Bank

Brezilya ve Arjantin ortak para birimine geçmeyi düşünmesinden sonra Conbase CEO’su ülkelere Bticoin’e geçmelerini önerdi.

22 Ocak’ta iki Güney Amerika ülkesi, Arjantin ve Brezilya ortak para birimi geliştirmeye hazırlandıklarını açıklamışlardı. İki ülkenin bu hamle dünyanın en büyük ikinci ortak para birimini oluşturabileceği düşünülmekte.

Conbase CEO’su Brian Armstrong ise konuya ilişkin, iki ülkenin Bitcoin’e geçebileceğini söyledi.

Brian Armstrong’dan Ülkelere Bitcoin Önerisi

Ülkelerin ortak para birimi için çalıştıklarının açıklanmasından sonra Brian Armstrong, Twitter’dan fikirlerini açıkladı. Armstrong attığı tweet ile iki ülkenin ortak para birimi olarak Bitcoin’i kullanabileceğini söyledi.

Brian Armstrong tarafından ortaya atılan bu fikir, Bitcoin’in ulusal para birimi olarak kullanabilmesi hakkında tartışmaya yol açtı.

Global Macro Investor CEO’su Raoul Pal fikre karşı çıkarak, ekonomik döngüsü bu kadar karmaşık olan bir varlığın ulusal para birimi olarak kullanılamayacağını söyledi. Pal, bu durumda işletmelerin planlama ve riskten korunma konusunda zorluklar yaşayacağına dikkat çekti.

Bazı kullanıcılar Pal’ın bu fikrine destek çıkarak, BTC’nin tek kullanım alanın altın gibi bir yatırım aracı olarak kullanılması.

El Salvador, 2021 yılında BTC’yi ulusal para birimi olarak tanıtmıştı. Ülke yaptığı bu hamle ile turizmde artış yaşamıştı. Ayrıca BTC’den edinilen gelirler ile okullar ve hayvan hastaneleri inşa edebilmişti.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version