Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$62.048
% 0.53
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 62.048
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

Braavos Cüzdan Nedir? Nasıl Kullanılır?

Braavos Cüzdan Nedir

Braavos walletın da gelişiminde yer aldığı Web3 kavramına artık her birimiz aşinayız. Şuan içinde bulunduğumuz ve kullanıcı olduğum internet türü ise Web2. Blokzinciri felsefesinden yola çıkılarak merkeziyetsizliğin sağlandığı bir internet olan Web3 kullanıcı özgürlüğünü de beraberinde getirmektedir.

İnternetin bu yeni sürümünde en önemli rol oynayan faktörlerden biri blokzinciri teknolojisidir. Bu teknolojinin önemli parçalarından biri de Starknet ağıdır. Bugünkü yazımız Starknet ekosisteminin önemli katılımcılarından biri olan Braavos Wallet hakkında olacaktır.

What is a Braavos Wallet

 

Braavos Wallet Nedir?

Braavos Wallet Starknet ekosistemi üzerinde inşa edilmiş kendi-kendi gözeten bir kripto para cüzdanıdır. Cüzdan kendi-kendini gözetim özelliğinin yanı sıra kullanıcısı için merkeziyetsizliğin teminatçısı haline gelmiştir. Web3 ortamının bir katılımcısı olmak için varolan tüm ihtiyaçlarınızı Braavos Wallet sağlamaktadır.

Cüzdan kripto fonlarının güvenli şekilde depolanması için tasarlanmıştır. Güvenlik için Braavos cüzdanın kendi-kendini gözeten bir modeli de sunmaktadır. Cüzdan şuan 4 adet ağı desteklemektedir: Starknet Mainnet, Devnet, Goerli ve Goerli 2 (geliştiriciler için).

Cüzdan fonksiyonları

Braavos cüzdanı kullanarak varlıklarınızla birden fazla hesaplarda işlemler yapa bilirsiniz. Buraya yatırma, satınalma, transfer gibi temel seçenekler dahildir. Pek çok cüzdanlardan farklı olarak Braavos kredi ve banka kartı ile de kripto para satın almanıza olanak tanıyor. Bunu yaparken Banxa ve Ramp gibi üçüncü taraf şirketlerin hizmetlerini kullanmaktadır.

Cüzdan dahilinde swap işlemlerini de yapmak mümkün. Bu işlemleri şuan için sadece 5 token ile (ETH, USDC, USDT, DAI, WBTC) yapmak mümkün. Ayrıca cüzdan NFT parçalarını da desteklemektedir. Starknet ekosisteminin parçalarından biri olan Aspect ve Mintsquare desteği sayesinde NFT mint işlemlerini yapmak mümkündür.

Braavos cüzdanın bir diğer fonksiyonu DApp tarafı ile alakalıdır. Bu kısım sayesinde kullanıcılar ekosistem bileşenleri ile etkileşime geçe bilir. Cüzdanın “dApps” kısmında önemli olan uygulamalar size tavsiye edilmektedir. Bu uygulamalar genel olarak cüzdanın en çok etkileşim kurduğu olanlardır.

Braavos Cüzdan Kullanımı

Kullanımının anlatılmasına geçmeden önce kurulumunu yapalım. Braavos Wallet mobil ve web uzantısı olarak desteklenmektedir. Web uzantısı üzerinden konuyu ele alacağız. Fakat arayüz olarak her iki tür aynı şekildedir. Cüzdanı indirmek için chrome web store’yi kullana bilirsiniz. Braavos Wallet Extension

Cüzdan kurulumu bittikten sonra uzantıyı açabilirsiniz. Burada sizi karşılayan ekranda parola oluşturmanız istenecektir. “Cüzdan oluştur” butonun altında yer alan “Güvenli kelimeler ile cüzdanı dahil et” fonksiyonu ile de var olan cüzdanla devam edebilirsiniz. Eğer daha önce oluşturulmuş bir cüzdanınız mevcut değilse, parolayı girerek yeni bir cüzdan oluşturabilirsiniz. Burada cüzdan size tohum sözcükleri yani, gizlilik kelimeleri sunacaktır.

Not: Burada siz Güvenlik kelimelerini güvenli bir şekilde depolamalısınız. Çünkü bu kelimeleri kaybetmeniz fonlarınıza erişememenize neden olacaktır.

Braavos Wallet Extension

Ardından cüzdanınızı zincir üzerine yerleştirmek için “setup” işlemini gerçekleştirmeniz gerekecektir. Bunun için işlem ücretlerini ödeyecek kadar ETH cüzdana yatırmak gerekecektir. Bu işlem de tamamlandıktan sonra cüzdanınız mainnette kullanıma uygun bir hale gelecektir.

Not: Cüzdan kurulumu ve kullanımı ile ilgili daha detaylı bilgi için, Airdrop Mühendisi YouTube Kanalında bununla ilgili eğitim içeriğinden faydalanabilirsiniz.

İleride yapılacak olan olası her hangi bir airdrop fırsatını kaçırmamak için cüzdanda size yardımcı olacak bir fonksiyon daha mevcuttur:

Pro Score

Braavos Airdrop

Pro Score sekmesi sizlerin Starknet Ekosistemi ile ne kadar etkileşimde olduğunuzu ve ağa ne kadar katılımda bulunduğunuzu gösterir. Burada protocol etkileşimleri, transfer sözleşmeleri gösterilmektedir. Sağ üst köşeden ağı seçiminde buluna bilirsiniz. Bu sekmenin daha alt kısımlarında hangi protokollerle etkileşime girmeli olduğunuz, girdiyseniz yaptığınız transfer sayısı belirtilmektedir.

Braavos Airdrop

 

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir