Kriptolar:
29484
Bitcoin:
$57.426
% 4.27
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 1.10
Piyasa Değeri:
$2.16 T
% 2.11
Korku & Açgözlülük:
54 / 100
Bitcoin:
$ 57.426
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.16 T

Borsa İstanbul’da kapanış: BIST 100’de hangi hisseler öne çıktı?

Investing.com – BIST 100 endeksi, sabah seansında 4.116 puana yükselerek rekor tazeledikten sonra gün içinde gelen satışlarla 4.068 puana kadar geriledi. 

Akşam saatlerinde doğru BIST 100’de alıcılar yeniden devreye girdikten sonra endeks, son saatte 4.100 puan seviyesine geri döndü. Endeksin işlem hacmi ise bugün 74 milyar TL’yi aştı.

Bugün Borsa İstanbul’da kimyasal, petrol ve plastik ile sigorta sektörü, %3 bandında yükselişle öne çıktı. Bankalar, bugün satıcılı hareket ederken kapanışa yakın %1,5 gerilemeyle en çok düşen sektör olarak kaydedildi. Spor, teknoloji, mineral ürünleri ve basit metaller, bugün ekside hareket eden diğer sektörlerdi. 

Günün en hareketli hisseleri

BIST 100 endeksine dahil hisseler arasında bugün SASA, %9,5’i aşan değer artışıyla en çok kazandıran hisse senediydi. Ardından Bera, Turk Prysmian, %8 bandında yükselişle geldi. 

BIST 100’de bugün en çok düşen hisseler, kapanışa doğru (Smart) Güneş, (Ford Otomotiv) ve (Aselsan) olarak sıralandı. 

Borsa Istanbul genelinde ise Karel, Döktaş Dökümcülük ve Temapol en çok kazandıran hisseler olurken Viking Kağıt, Çimbeton ve Demisaş Döküm, en çok kaybettiren hisseler olarak sıralandı.

Yurt dışı piyasalarında ABD borsaları dünkü düşüşün ardından bugün de güne ekside başladı. Nasdaq ve S&P 500, açılışta ortalama %0,5 düşerken Dow Jones, %0,4 ekside hareket ediyordu. 

Asya borsaları da günü ekside kapatırken son günlerin volatil endeksi Hang Seng, %3 düşüşle öne çıktı. Gün sonuna doğru Avrupa endeksleri de ortalama %1 bandında düşüşüne devam ederken Borsa İstanbul’un bugün de yurtu dışı piyasalarından pozitif ayrıştığı görüldü. 

Yazar: Günay Caymaz

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir