Kriptolar:
29320
Bitcoin:
$66.099
% 0.14
BTC Dominasyonu:
%53.7
% 0.15
Piyasa Değeri:
$2.44 T
% 2.51
Korku & Açgözlülük:
73 / 100
Bitcoin:
$ 66.099
BTC Dominasyonu:
% 53.7
Piyasa Değeri:
$2.44 T

Altcoin piyasasında günün öne çıkan gelişmeleri

Investing.com – Altcoin piyasasında günün öne çıkan gelişmelerinden derlediğimiz haber özetimizle piyasa hakkında güncel bilgilere ulaşabilirsiniz.

Altcoin piyasasında son durum

Bitcoin, akşam saatlerine doğru 20.000 dolara kadar geriledikten sonra ABD işlem saatlerine girilirken dip seviyeden gelen alımlarla 20.200 dolara doğru hareket ediyordu. Ethereum ise son saatte %1,5 yükselişle 1.550 dolara doğru hareket etti. 

Piyasa değerine göre sıralanan ilk 100 kripto para arasında Arweave, günlük %55 değer artışıyla liderliğini koruyor. Meta’nın Instagram’ın NFT projesinde dijital koleksiyonları depolamak için Arweave ağını kullanacağını duyurmasının ardından platformun tokeni AR, hızlı bir yükseliş kaydetti. 

Fantom, gün içi işlemlerde ani bir talep artışı görerek %20 değer artışıyla ikinci sıraya yükseldi. Ardından Instagram’ın pazar yeri için desteklenen ağlardan biri olan Flow, şu an %13 yükselişle en çok yükselen 3. kripto para oldu.

Şu an altcoin piyasasında son 24 saatte kısıtlı düşüşler görülürken FTX Token (-%4,5), Nexo (-%4,4) en çok düşen altcoin’ler olarak devam ediyor.

Voyager’a aktarılan 35,7 milyon MATIC, endişe konusu oldu

Whale Alert raporuna göre dün anonim bir cüzdandan Voayger cüzdanına 35,7 milyon MATIC gönderildi.

Çeşitli söylentilere rağmen Voyager cüzdanının Etherscan kayıtlarına göre işlemin, dahili olduğu ortaya çıktı. Ancak neden böyle bir transfer yapıldığına dair bir bilgi yok. Diğer yandan şu an Voyager adresinde 82 milyon doların üzerinde 52 bin Ethereum bulunduğu biliniyor.

Temmuz ayında iflasını ilan eden Voyager, geçen ay mevcut varlıkları için bir açık artırma gerçekleştirdi ve en yüksek teklif kripto borsası FTX’den geldi. Bundan sonraki süreçte İflas mahkemesi, yıl bitmeden alacaklıların kararına göre satışın son durumuyla ilgili karar verecek.

Coinbase, XRP‘yi yeniden listeleyecek mi?

Coinbase’in bu hafta ABD SEC’in Ripple’a karşı açtığı davaya müdahil olma talebi, XRP topluluğu tarafından sürpriz olarak karşılandı. Akabinde ise ABD’nin en büyük kripto borsasının XRP’yi yeniden listeleyebileceğine yönelik spekülasyonlar arttı.

Coinbase, XRP’yi ilk olarak Şubat 2019’da listeledikten sonra SEC’in Aralık 2020’de Ripple’a dava açmasının ardından kripto parayı platformundan çıkardı. 

Coinbase, şimdi SEC’in bu girişiminden dolayı XRP’nin piyasa değerinde 15 milyar dolarlık bir düşüşe neden olduğunu savunuyor. Coinbase’in savunmasındaki çarpıcı durum ise borsanın XRP’yi listelemeden önce 2018 yılında SEC’e XRP’inin menkul kıymet olup olmadığını sorguladığı gerçeğini öne sürmesi. 

Ancak Coinbase’in davada XRP’yi destekleyen tutumu kripto paranın borsada yeniden listeleneceğini garanti etmiyor. Çoğu görüşe göre Coinbase, XRP’yi listelemek için davanın sonuçlanmasını bekleyecek.

XRP işlem hacminde önemli bir artış kaydedildi

CoinMarketCap verileri, XRP işlem hacminin hızlı şekilde %1,500’den fazla arttığını gösterdi. Ancak hacim artışı XRP fiyatında önemli bir değişikliğe neden olmadı.

XRP, Ekim ayının son haftasından bu yana yatay hareket ediyor. Ani hacim artışı ise yatırımcıların fiyat yükselişi beklentisiyle XRP’nin mevcut aralıktan alıma geçtiği şeklinde yorumlandı. Ancak fiyatta bir yükseliş meydana gelmemesi, işlem hacminin gerçek olması durumunda aynı miktarda satışların da gerçekleştiği şeklinde yorumlanabilir. 

XRP, yaklaşık iki haftadır 0,45 – 0,47 dolar aralığında yatay hareket etmeye devam ediyor. Bunun yanında geçen hafta XRP’nin teknik görünümde 15 ay sonra “golden cross” olarak adlandırılan pozitif yönlü hareketli ortalama geçişi görmesi gündeme yansıdı. Yatırımcılar, son olarak 2021’de gerçekleşen bu hareket sonrasında kripto parada %180’e yakın değer artışı görülmesinden dolayı heyecanlandırlar. Ancak geçen haftadan bu yana XRP fiyatında dikkate değer bir hareket gerçekleşmedi.

 JPMorgan, MAS Projesi Guardian kapsamında Polygon ağıyla İlk DeFi ticaretini yaptı

Singapur Merkez Bankasının (MAS) Guardian projesinin test aşamasında JPMorgan, dün Polygon ağını kullanarak ilk sınır ötesi işlemini gerçekleştirdi.

MAS’ın Guardian projesi, finansal işlemleri yürütmek için geleneksel finansal kurumların tokenize edilmiş varlıklardan ve merkezsiz finans (DeFi) protokollerinden yararlanma yollarını bulmayı amaçlıyor.

İlerleyen dönemlerde MAS, endüstrinin düzenlenmesi ve sağduyulu inovasyon için yeni politikalar geliştirmek adına daha fazla kurumla birlikte çalışmayı planlıyor.

Aave, Ethereum katman-2 çözümü zkSync kullanımını oyladı

Aave topluluğu tarafından yapılan oylamada Matter Labs’ın Ethereum ölçekleyicisi zkSync’in Aave’nin test ağına yerleştirme önerisi kabul edildi.

Üç gün süren oylamanın ardından, Aave topluluğu, Matter Labs’ın merkezsiz kredi protokolü Aave’yi Ethereum ölçeklendirme ürünü zkSync’e dağıtma önerisini kabul etti.

Neredeyse tüm seçmenler öneriyi desteklerken, oylamaya katılanların sadece %0.02’si çekimser kaldı. Oylama sürecinde 561.000’den fazla Aave yönetişim tokeni (AAVE) kullanıldı. Ancak, onaylanan teklif, sadece Aave’yi zkSync’in test ağına dağıtmakla ilgili. Ethereum katman-2 çözümünün Aave ana ağında kullanılması için yeni bir oylama yapılması gerekiyor.

DefiLlama verilerine göre Aave platformundaki kilitli toplam değer, bugün 5,32 milyar dolar değerinde ve Defi protokolü, bu değerleri en büyük 4. platform konumunda bulunuyor.

Diğer yandan zkSync çözümü, Şubat ayından bu yana MakerDAO, Uniswap ve Sushiswap gibi diğer büyük DeFi protokolleri tarafından test ediliyor.

Son yükselişte 340.000 adres, 64 milyar DOGE satın aldı

Twitter’ın Elon Musk tarafından satın alınmasının ardından, Dogecoin, 25 Ekim – 1 Kasım arasında %168 bulan bir yükseliş gördü.

Son veriler ise 340 bin adresin ortalama 0,092 dolardan yaklaşık 64 milyar DOGE alarak bu fiyat bölgesinde bir zemin oluşturduğunu gösteriyor. Diğer bir ifadeyle 340 bin adres, 0,069 – 0,12 dolar aralığında 5,86 milyar dolar değerinde DOGE satın aldı. 

DOGE fiyatı, Salı günü 0,1589 dolara kadar yükseldikten sonra dün 0,122 dolara kadar geriledi. Bugün ise yatay hareket eden DOGE, 0,128 – 0,135 dolar aralığında dalgalanıyor.

Yazar: Günay Caymaz 

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir