Kriptolar:
29240
Bitcoin:
$61.480
% 3.50
BTC Dominasyonu:
%53.8
% 0.41
Piyasa Değeri:
$2.23 T
% 2.73
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 61.480
BTC Dominasyonu:
% 53.8
Piyasa Değeri:
$2.23 T

Microsoft’tan Blockchain Oyun Şirketine Yatırım

Microsoft

Microsoft, Güney Koreli blockchain oyun şirketi Wemade‘e 14,8 milyon dolar yatırım yaptı.

Blockchain oyunları, yeni nesil oyuncuları blockchain ekosistemine dahil ederek oyun kurallarını değiştiriyor. Geleneksel oyun endüstrisinin büyüklüğünün 175 milyar doların üzerinde olduğu tahmin ediliyor. GameFi, 6,2 milyar dolarlık piyasa değeri ile bunun yüzde 4’üne ancak yaklaşıyor. Sektörün potansiyelini gören Microsoft gibi şirketler de yatırımlarını sürdürüyor.

Microsoft, Blockchain Oyun Şirketine Yatırım Yaptı

Wemade, en son yatırım turunda Microsoft, VGC raporları da dahil olmak üzere birkaç şirketten 46 milyon dolar topladığını duyurdu.

Wemade’in yatırım turuna Microsoft, Shinhan Asset Management ve Kiwoom Securities katıldı. Microsoft, hisse senedi ile dönüştürülebilir tahvilleri satın alma yoluyla Wemade’e 14,8 milyon dolar yatırım yaptı. Shinhan ve Kiwoom şirketleri de aynı şekilde sırasıyla 21,2 milyon dolar ve 10.5 milyon dolarlık yatırımla tura dahil oldu.

20 yıl önce geliştirdiği The Legend of Mir oyunuyla tanınan Wemade, son birkaç yıldır blockchain teknolojisine odaklandı. Yakın zamanda Wemix3.0 mainnet’i yayına alan şirket, bunun yanı sıra bir stablecoin çıkardı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir