Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.634
% 0.69
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.634
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Borsa Hacklandi! Hacker, Bu Coin’den Alıyor!

Borsa Hacklandi! Hacker, Bu Coin’den Alıyor! 20 Temmuz 2023’te, TRON kurucusu Justin Sun’ın da sahipleri arasında olduğu Poloniex borsası, büyük bir hack saldırısına uğradı. Saldırı sonucunda borsadan yaklaşık 63 milyon dolar değerinde kripto para çalındı. Saldırı, kripto para piyasasının çalkantılı bir dönemden geçtiği bir zamanda gerçekleşti. Bu durum, saldırının daha büyük bir etki yaratmasına neden oldu.

Saldırı Nasıl Gerçekleşti?

Saldırının nasıl gerçekleştiği henüz tam olarak bilinmiyor. Ancak, CertiK güvenlik şirketi, saldırının toplamda 4 sıcak cüzdandan varlık çıkışı ile gerçekleştiğini tespit etti. Sıcak cüzdanlar, borsaların günlük işlemler için kullandığı cüzdanlardır. Bu cüzdanlar, genellikle çevrimiçi olarak bulunur ve bu nedenle daha fazla risk altındadır. Borsa hacklandi ve hacker TRX satın almaya başladı!

Borsa HacklandiSaldırıda çalınan kripto paralar arasında Bitcoin, Ethereum, Tether ve USD Coin gibi popüler kripto paralar yer aldı. Saldırıda çalınan kripto paraların toplam değerinin yaklaşık 63 milyon dolar olduğu tahmin ediliyor.

Dikkatinizi çekebilir: Hashkey Capital: “Hong Kong Kripto İçin Hazır!”

Bu miktar, Poloniex borsasının toplam varlıklarının yaklaşık %1’ine denk geliyor.Saldırıda çalınan kripto paraların bir bölümü, mikser platformu Tornado Cash’e taşındı. Bu platform, kripto paraların izini sürmeyi zorlaştırıyor. Hacker(lar), Tornado Cash’e taşıdıkları kripto paraların bir bölümünü ise TRON (TRX) satın almak için kullandı. Bu durum, hacker(ların)ın TRON’a yönelik bir yatırım planı olabileceğini düşündürüyor.

Güncelleme: Justin Sun Hacker’a teklif sundu:

“Poloniex hackerına %5 oranında beyaz şapka ödülü sunuyoruz. Lütfen parayı aşağıdaki ETH/TRX/BTC cüzdanlarına iade edin. Kanuni yaptırımlara başvurmadan önce bu teklifi değerlendirmeniz için size 7 gün süre vereceğiz.”

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir