Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$63.010
% 0.65
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 63.010
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

BONK Nedir? Solana’ nın İlk Meme Tokenı

Bonk Token Nedir

Piyasaya dahil olan pek çok kripto varlık ününü airdroplar ile arttırmaya devam ediyor. Bunlardan biri de Solana ağı üzerinde üretilen BONK Tokendır. İlk duyurulma tarihi aralık 2022 olan BONK, Ocak 2023de büyük bir airdrop yapmaya başladı. Bu yazıda BONK ve onun amacının ne olduğu gibi konulara dokunmaya çalışacağız.

BONK’un resmi duyurulma tarihi 2022 Aralık tarihi olsa da, üzerindeki çalışmalar çok daha önceden yapılmağa başlanmıştı. BONK bir launchpad ve DEX olan Dexlab tarafından oluşturulmuştur.  Yaptığı airdrop sonrasında Solana fiyatlarında bi yükseliş yaşanmışdı. Ayrıca çoğunluğun bi kısmını topluluğa yeniden katmayı başarmıştı.

BONK Nedir?

BONK Token Solana ağında çıkarılan ilk köpek temalı meme coindir. Projenin arkasındaki kurucu isimler hala bilinmemektedir. Yukarıda belirtildiği gibi oluşturan isim ise Dexlabdir. İlk finansman zamanı web3 ödemeler platformu olan Helio tarafından desteklendi. Famous Fox Foundation da lansman zamanı kilit rol oynayan isimlerden biri oldu.

BONK Neyi Amaçlıyor?

Geçtiğimiz yıl kripto endüstrisi için hiç de iyi olmadı. Luna ile başlayan ve ardından pek çok felaketleri getiren olaylar neredeyse 70%lik bir düşüş yaşattı. Bundan etkilenenlerden biri de Solana Ekosistemi oldu. Tabi, bunun nedenleri arasında Solana ağının da teknik sorunları yer almaktadır. Bir kaç kez yeniden başlatılan Solana ağı kullanıcı ve yatırımcısını da pek çok kez üzmüştü.

Token’ın asıl amacı ise Solananın etkilendiği bu felaketler sonucunda kitlesini yeniden kazanmasıdır. Ayrıca kendi websitelerinde: “BONK risk sermayedarlarının (VC) kurbanı olmayacak” yazısı da yer almakta. Sebebini ise sadece kendi çıkarlarına hizmet ederek Solana ve onun fiyatına büyük darbe vurmakta görüyorlar. Kurucular onların yerine ekosistemi destekleyecek olanların bu tokena sahip olacağını da belirtmişti. Bu yüzden ekosisteme katılan tüm üyeleri ödüllendirerek onları tekrar ekosistemin destekçileri haline getirmek asıl amaç haline gelmiştir.

Tokenin amaçları arasında Solana ağı üzerinde yer alan dApplerdeki likiditeyi geri kazandırmaktır. Ayrıca Solana ağında birincil tokena dönüşmekte ana amaçlar arasında yer almaktadır.

Airdrop Kimler İçin ve Nasıl Gerçekleşti?

Büyük ve kurumsal yatırımcılar aksine daha küçük topluluk ve ağı gerçekten destekleyen yatırımcıları hedef alan BONK airdrobu da onlara yönelik yaptı. Tüm token arzının büyük bi çoğunluğunu (neredeyse 50%) bu airdrop için ayrılması özellikle bu token’ın ününe ün kattı. Bir diğer faktör ise airdropların herhangi bir claim etkinliğinin olmaması idi. Peki, airdrobu almak için ne yapmak gerekiyordu?

Solana ağında sadece bir tane NFT mintleyen herkes bu airdropdan nasibini almış oldu. Bunun dışında DeFI tüccarları, koleksiyonerler ve Solana ağını kullanan herkes yaptığı katkıların boyutuna göre BONK ile ödüllendirildi.

Tokenomics

Yazının yazıldığı an itibari ile BONK’un toplam arzı 99,867,657,417,668 adettir. Dolaşımda şuan sadece 56.000.000.000.000 BONK mevcuttur. Bu ise toplam arzın yaklaşık 56%sına tekabül ediyor.

BONK Tokenomics
BONK Tokenomics

BONK Nasıl Nereden Satın Alınır?

BONK Huobi, Bitget, Gate.io, ByBit, MEXC,CoinEx gibi borsalarda listeli durumda. Yüksek likidite ve hacme sahip bu borsalardan BONK’u komisyon indirimi ile alabilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir