Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$63.755
% 4.06
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 63.755
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

BNB Chain, Ethereum’u Geride Bıraktı

BNB Chain

Geliştiricilerin 22 Aralık’ta yaptığı açıklamaya göre BNB Chain üzerindeki benzersiz adresler artık Ethereum’u geride bıraktı.

Geliştiriciler bunun BNB Zincirini “dünyanın en büyük 1. katman blok zinciri” haline getirdiğini iddia ediyor. Bununla birlikte, blok zinciri verileri Bitcoin ağının hala hem BNB Chain hem de Ethereum’dan daha büyük olduğunu gösteriyor.

Etherscan’a göre, Ethereum şu anda 217 milyondan fazla benzersiz adrese sahip. Buna karşılık, BscScan’e göre BNB Chain 233 milyondan fazla benzersiz adrese sahip. Bu da BNB Chain’in bu ölçütle değerlendirildiğinde Ethereum’dan daha büyük olduğu anlamına geliyor.

Öte yandan, Bitcoin ağı 1 milyardan fazla benzersiz adrese sahiptir ve bu da onu bu iki ağın toplamından daha büyük yapmaktadır.

Açıklama BNB Chain’in “Yıl Değerlendirmesi “nin bir parçası olarak yapıldı. Yazıda ayrıca BNB ağının geçtiğimiz yıl ulaştığı diğer önemli kilometre taşları da vurgulandı. Mayıs ayında günde 9,8 milyon işlemle sınırlanan ağ, Ekim ayında 2,2 milyon günlük aktif kullanıcıya (DAU) ulaştı; DAU’lar bir akıllı sözleşmeyle etkileşime giren günlük benzersiz adres sayısı olarak tanımlanıyor.

Geliştiriciler ağın 2022’deki başarısını bu yıl hayata geçirilen çeşitli girişimlere borçlu. BNB Sidechain protokolü, merkezi olmayan uygulama (Dapp) geliştiricilerinin Dapp’lerini ağın ayrı parçaları üzerinde çalıştırmalarına olanak tanıyarak tıkanıklığı azalttı ve işlem maliyetlerini düşürdü.

BNB Chain

BNB Chain’in 2022 Özeti

Ekip Dapp geliştiricileri için bir kurucu hibesi ve 10 milyon dolarlık teşvik programı finanse etti, bu da BNB Chain için daha fazla Dapp oluşturulmasına ve bunun da daha fazla kullanıcı çekmesine yol açtı.

Ayrıca, kullanıcıların cüzdanlarında devredilemez tokenlar tutarak Müşterini Tanı (KYC) amacıyla cüzdan adreslerini kaydetmelerine olanak tanıyan “ruha bağlı tokenlar” tanıtıldı. Geliştiriciler bunun BNB Chain’in değiştirilemez token ve Web3 oyun topluluğundaki itibarını artırdığını iddia ediyor.

Son olarak ekip, büyümesini, BNB kullanıcılarını kötü niyetli olarak işaretlenmiş sözleşmelerle etkileşime girdiklerinde uyaran bir API olan Avenger DAO’nun piyasaya sürülmesine borçludur. Ekibin görüşüne göre bu, kullanıcıların BNB ağında gezinirken kendilerini daha güvende hissetmelerini sağlayarak daha fazla kullanıcının elde tutulmasına yol açtı.

Bu başarılara rağmen, BNB Chain hala blok zinciri topluluğundaki birçok kişi tarafından çok merkezi olmakla eleştiriliyor. Yazıda, ağın bu yıl 23 doğrulayıcı eklediği ve önümüzdeki aylarda 60 tane daha eklemeyi planladığı, bunun da ağın eskisinden daha az merkezileşmesine yardımcı olacağı belirtiliyor. Karşılaştırmak gerekirse, Ethereum’un 400.000’den fazla doğrulayıcısı bulunmaktadır.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version