Kriptolar:
29240
Bitcoin:
$63.506
% 5.29
BTC Dominasyonu:
%53.8
% 0.41
Piyasa Değeri:
$2.23 T
% 2.73
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.506
BTC Dominasyonu:
% 53.8
Piyasa Değeri:
$2.23 T

BLOK Coin Nedir? Kazandıran Metaverse Projesi Bloktopia

BLOK Coin, eğitici ve eğlence merkezi olmayı hedefleyen Bloktopia evreninde sahiplerine çeşitli ayrıcalıklar sunan bir metaverse kripto para birimidir.

Bloktopia Nedir?

Metaverse üzerine inşa edilmek istenen Bloktopia, 21 milyon Bitcoin için tasarlanmış 21 seviyeden oluşan sanal bir gökdelendir. Platformun yerel token’ı BLOK Coin’dir. BLOK Coin sahiplerine, Bloktopyalılar adı verilmektedir. Bloktopyalılar; gayrimenkul sahipliği, reklam geliri, oyun oynama, ağ kurma ve çok daha fazlasıyla gelir elde edebilmektedir.

Metavers projelerinden biri olan Bloktopia, Polygon ağı tarafından desteklenmektedir. Metaverse, sanal ortamlardan oluşan, tüm dijital ortamların birleştiği sanal bir evren olarak ifade edilmektedir. Metavers ile gerçek dünyada yapılan hemen hemen birçok şey sanal ortamda gerçekleştirilebilecektir. Gelişmekte olan metaverse, kullanıcıların avatarlar oluşturmasına olanak tanıyan, ödeme aracı olarak kripto paraların kullanıldığı bir sanal evrendir.

Bloktopia, metaverse de bulunan bir gökdelen olarak ifade edilmektedir. Bloktopia, projelerin, borsaların veya kripto markalarının içeriklerini ve önemli mesajlarını sergilediği, diğer faaliyet ve iş türlerinin yanında mağazaların bulunduğu bir alışveriş merkezi gibi düşünülebilir.

Polygon ağı tarafından desteklenen Bloktopia, Sony Playstation VR’nin kurucuları tarafından platformlar arası bir oyun motoru olan Unity üzerine kurulmuştur. Bloktopia, dünyanın en gelişmiş gerçek zamanlı 3D oluşturma Motorunu kullanmaktadır. Bu teknoloji ile, çarpıcı görselleştirmeler ve kullanıcı deneyimi oluşturmayı amaçlamaktadır.

Bloktopia’da Nasıl Gelir Elde Edilir?

Platform’un yerel tokenı BLOK Coin, Bloktopia içinde sahiplerine gelir elde edebilme ve yönetişime katılabilme gibi özellikler sunmaktadır. BLOK Coin sahipleri Bloktopyalılar, platformda farklı kazanç fırsatları elde etmektedir. Bu fırsatlara, özel etkinliklere erişim, ön satışlara katılma ve stake etme gibi örnekler verilebilir.

Pasif kazançlar, bahis ve reklamlar diğer kazançları oluşturmaktadır. BLOK Coin sahibi Bloktopyalılar, hem merkezi olmayan hem de merkezileştirilmiş borsalar aracılığıyla BLOK alıp satabilme imkanına da sahiptir. Ayrıca, Bloktopia’nın geniş kullanıcı tabanı, bir NFT mekanizması aracılığıyla gelir yaratmada paylaşma fırsatı sağlayan reklam ve sponsorluk yoluyla para kazanmaya izin vermektedir.

BLOK coin’ler, Bloktopyalıların, Reblok ve Adblok’un sahipliğini temsil eden NFT’leri satın almalarını sağlamaktadır.

Reblok, tek bir NFT ile temsil edilen tek bir mülkiyet veya birden fazla NFT ile temsil edilen ortak mülkiyeti platform içinde satın alma işlemidir. Gerçek dünyada olduğu gibi gayrimenkuller kısa ya da uzun süreli kiralanabilmektedir.

Adblok ise, reklamcılık ile platform üzerindeki önemli kazanç kaynaklarından biridir. Önemli marka ortakları ile birlikte çalışan platform, onlara Bloktopia içinde reklam verebilmeleri için fırsat sunar. Oluşturulan reklam ücretlerinin bir kısmı Bloktopyalılara iade edilir.

Ayrıca, Bloktopyalıların metaverse evreninde özel cüzdanları bulunmaktadır. Bloktopia’nın kendine has özel kripto cüzdan uygulaması Bloktopia Wallet’dır. Bloktopyalılar, Bloktopia evreninde iki faktörlü doğrulama özelliğine sahip Bloktopia Wallet oluşturabilecektir.

BLOK Coin’lerin saklanmasında kullanılacak cüzdan aynı zamanda birden fazla blokzincirini de destekleyecektir. Bloktopyalılardan, Bloktopia Wallet oluşturduklarında ilk girişlerinde kişiye özel bir avatar oluşturulması istenecektir. Bu özel avatarlar oluşturulduktan sonra, bilgiler Bloktopia hesabına işlenecektir. Oluşturulan avatarlar, birçok özellik ile geliştirilebilir ve özelleştirilebilir hale gelecektir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir