Kriptolar:
29484
Bitcoin:
$58.015
% 3.74
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 1.10
Piyasa Değeri:
$2.16 T
% 2.11
Korku & Açgözlülük:
54 / 100
Bitcoin:
$ 58.015
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.16 T

Lagarde: Faiz artırımının gidişatı enflasyon görünümüne bağlı

Yazar – Scott Kanowsky

Investing.com – Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde’a göre ECB’nin gelecekteki faiz oranı gidişatı – borçlanma maliyetlerini ne kadar ve ne hızda artıracağı da dahil olmak üzere – enflasyon beklentilerine bağlı olacak.

Frankfurt’ta düzenlenen bir konferansta konuşan Lagarde, ECB’nin faizleri “daha da” yükseltmesi gerekeceğini söyledi ve fiyatları, orta vadeli hedefi olan %2’ye geri getirmek amacıyla Aralık ayındaki dördüncü toplantısında bir artış açıklayacağını öne sürdü.

Lagarde, “Faiz oranları politik duruşumuzu ayarlamak için ana araçtır ve öyle kalacaktır.” diye ekledi. “Ancak diğer politika araçlarımızı da normalleştirmemiz ve böylece faiz politikamızdan gelen itici gücü pekiştirmemiz gerekiyor.”

Lagarde ayrıca ECB’nin COVID-19 salgını sırasında Euro Bölgesi ekonomisini desteklemek için kullandığı büyük ölçekli varlık alımlarının, “ölçülü ve öngörülebilir bir şekilde” geri alınmasının “uygun” olduğunu söyledi ve ECB’nin önümüzdeki ay tahvil varlıklarını azaltmaya yönelik temel ilkeleri ortaya koyacağını belirtti.

Cuma günü euro, ABD doları karşısında ufak bir artışla işlem gördü.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir