Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$63.609
% 0.31
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 63.609
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Blockchain, İklim Değişikliğiyle Mücadelede Yeni Çözüm Yolları Sunuyor

Blockchain teknolojisiyle iklim değişikliği önlenebilir.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter ve Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Etherisc, Klima DAO, Algorand, CryptoTrunks ve Chia projeleri blockchain teknolojisini kullanarak iklim değişikliğiyle mücadele etmeye başladı.

Blockchain teknolojisi, iklim değişikliğine karşı mücadelede ve iklim değişikliğini azaltmada liderliği üstleniyor.

Blockchain, İklim Değişikliğiyle Mücadelede Neler Yapabilir?

Blockchain teknolojisi, iklim değişikliğiyle mücadele için yeni bir güç olabileceğini kanıtlamaya başladı.

Örneğin, merkeziyetsiz bir sigorta şirketi olan Etherisc Kenya’da, çiftçilere kötü hava koşullarının neden olduğu mahsul hasarını hafifletmede yardımcı oluyor.

Etherisc’in Kapsayıcı Baş Sorumlusu Michiel Berende, BeInCrypto’ya şöyle konuştu;

“Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansı COP26’da, siyasi ve kurumsal liderlerden çok sayıda taahhüt gördük, ancak küresel ısınmayı engelleyen kapsayıcı bir strateji üzerinde çok az fikir birliği sağladık. Blockchain teknolojisi, iklim değişikliğinin etkilerini azaltmak, mücadele etmek ve başa çıkmak için yeni yolların kilidini açarak bu durumu yenmemize yardımcı olabilir.”

Etherisc, Kenya’daki 17.000 küçük çiftlik sahibine blok zinciri destekli mahsul sigortası sağlayarak bölgesel ortaklarla birlikte çalışıyor ve 6.000 çiftçi sezon ortasında ödeme alıyor.

Etherisc iklim kriziyle mücadelede yalnız değil. Klima DAO da bu konuda Etherisc’i takip ediyor. Bu konudaki süreci aylar önce başlatan Klima DAO, karbon varlıklarının fiyat artışını hızlandırmayı, fosil yakıtları ve diğer kirletici endüstrileri zamanla daha az çekici hale getirmeyi hedefliyor.

Aynı şekilde Algorand, bir blok zincirinin karbon negatif olabileceğini başarıyla gösterirken, Chia, Bitcoin’in yıllık enerji tüketiminin %0,16’sını kullanan ‘Uzay ve Zaman Kanıtı’nı geliştirdi. Bitcoin’e gelince, Blockstream CEO’su Adam Back büyük kripto para madenciliğinin karbon emisyonlarını azalttığını savunuyor.

NFT’ler bile iklim değişikliğiyle mücadeleye katkıda bulunabiliyor. NFT projesi Crypto Trunks, bu yılın başlarında ilk karbon negatif NFT projesini başlattı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir