Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.263
% 1.10
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.263
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Blockchain Capital’in X Hesabı Hacklendi!

blockchain capital twitter hack

Blockchain Capital hesabından, bir token hediyesi vaat eden birden fazla paylaşım yapıldı ve kullanıcıları kripto cüzdanlarını bağlamaları için sahte bir web sitesine yönlendirildi.


▪️ 9 Ağustos’ta Blockchain Capital’in hesabı, “BCAP” tokenlerinin hediye edileceğini vaat eden birden fazla paylaşım yaptı ve kullanıcıları VC firmasının orijinalinin görünümünü taklit eden sahte bir web sitesine yönlendirdi.

▪️ Blockchain Capital daha sonra hesabın kontrolünü yeniden ele geçirdi ve gönderileri sildi.

▪️ Orijinalini yakından taklit etmek için URL’ye ek bir “n” harfi ekleyen taklitçi web sitesi, kullanıcıları kripto cüzdanlarını bağlamaya yönlendirdi. Bu, kimlik avı dolandırıcıları tarafından kullanıcıları fonları boşaltan kötü niyetli bir işlemi imzalamaları için kandırmak amacıyla kullanılan yaygın bir taktiktir.

▪️ Dolandırıcılar, başkalarının olası dolandırıcılığa karşı uyarıda bulunmasını engellemek amacıyla taktiksel olarak gönderilere yorum yapılmasını kapattı. Birden fazla X kullanıcısı dolandırıcılık girişimine dair uyarıda bulunan gönderileri paylaştı.

▪️ Blockchain Capital’in ele geçirilen X hesabı, FBI’ın kullanıcıları kötü niyetli sahte sitelere yönlendirmek için kripto alanındaki tanınmış isimlerin sosyal medya hesaplarını ele geçiren suç aktörleri konusunda uyarmasından günler sonra ortaya çıktı.

▪️ Temmuz ayı sonrasında Binance CEO’su Changpeng “CZ” Zhao, 8,5 milyon X takipçisini Uniswap kurucusu Hayden Adams’ın X hesabının hacklenmesinin ardından artan kimlik avı saldırıları konusunda uyarmıştı.

▪️ Zhao, kısa mesaj tabanlı iki faktörlü kimlik doğrulamanın kullanılmamasını ve bunun yerine donanım cihazlarının kullanılmasını tavsiye etti.

Anlık Haberlere En Hızlı Şekilde Erişmek İçin Buraya Tıklayın.


Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir