Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$64.046
% 1.63
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 64.046
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

BlackRock Ethereum ETF Başvurusu Yaptı! SEC İki Başvuruyu Erteledi!

BlackRock Ethereum ETF Başvurusu Yaptı! SEC İki Başvuruyu Erteledi! ondo

Kripto piyasaları BlackRock Ethereum ETF Başvurusu ve İki ETF başvurusunun ertelenmesi ile odağını yine SEC’e çevirdi!

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), kripto para dünyasının beklediği spot kripto ETF’lerine ilişkin başvuruları erteleyerek gündeme geldi. Bloomberg‘ün haberine göre, Grayscale’in Ether ETF’i ve Hashdex’in spot Bitcoin ETF başvurularına ilişkin alınan karar, bekleyiş sürecini uzattı.

Dikkatinizi çekebilir: Bitcoin’de Son Durum!

Grayscale’in Ether ETF ve Hashdex’in spot Bitcoin ETF başvuruları, SEC‘nin vereceği karar beklenirken 17 Kasım tarihine kadar yanıt verilmesi gerekiyordu. Ancak regülatör, bu süreyi uzatarak kararın 1 Ocak 2024‘e kadar ertelenmesine karar verdi.

Bloomberg analisti James Seyffart, daha önce yaptığı açıklamada, bu tür başvuruların genellikle ertelendiğini ifade etmişti. Ancak yaşanan bu ertelemenin, 10 Ocak 2024‘e kadar potansiyel bir Bitcoin ETF onayı ihtimalini değiştirmediğini vurguladı.

Grayscale’in, GBTC ürününü spot Bitcoin ETF’e dönüştürmek için yaptığı başvurunun reddedilmesinin ardından açtığı davayı kazanması, kripto topluluğunda olumlu bir beklenti yaratmıştı.

Seyffart, ertelemenin ardından konuyla ilgili görüşlerini şu şekilde paylaştı: “Kilit nokta: SEC‘in incelemesini genişletmesi, olumlu ya da olumsuz bir bakış açısıyla okunmamalı. Bu sadece mevcut sürecin bir parçası.”

Öte yandan, BlackRock’un spot Ethereum ETF başvurusu da sektörde büyük bir ilgiyle takip ediliyor. Başvuruda, ETF ürününün varlıklarının saklama işlemleri için Coinbase’in kullanılacağı belirtildi. Ancak Ether’lerin stake edilip edilmeyeceği veya hissedarlara pay dağıtılıp dağıtılmayacağı konusunda henüz bir bilgilendirme yapılmadı.

Buraya Tıklayarak Bizleri Google News Üzerinden de Takip Etmeyi Unutmayın!

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir