Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$62.977
% 2.32
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 62.977
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Black Rock SEC Tarafından İlk Onaylanan ETF Sahibi Olabilir mi?

Black Rock SEC Onaylı ETF Sahibi Olabilir mi? BlackRock, Wall Street bankalarının katılımını kolaylaştırmak için spot Bitcoin borsa yatırım fondu (ETF) başvurusunu gözden geçirdi. Bu, fon için nakit ile değil, sadece kripto kullanarak yeni hisseler oluşturarak gerçekleştirilecek. Yeni ayni cinsin geri ödeme “ön ödeme” modeli, JPMorgan veya Goldman Sachs gibi bankaların fon için yetkili katılımcı olarak hareket etmelerine ve Bitcoin veya kriptoyu doğrudan bilançolarında tutmalarını engelleyecek kısıtlamaları aşmalarına olanak tanıyacak.

Altı BlackRock üyesi ve üç Nasdaq temsilcisi, 28 Kasım’da ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile yapılan bir toplantıda yeni modeli sundu. Onaylanırsa, bu hamle, birçok katı düzenlenmiş bankanın kendileri Bitcoin tutamadığından, trilyon dolarlık bilançoları ile dahil olmak isteyen Wall Street bankaları için oyun değiştirici olabilir.

Gözden geçirilmiş modele göre, yetkili katılımcılar (AP’ler) nakit parayı bir aracı kuruma aktaracak, aracı kurum bunu Bitcoin’e çevirecek ve ardından ETF’nin emanet sağlayıcısıyla (BlackRock’un durumunda Coinbase Custody) depolayacak. Yeni yapı aynı zamanda riski AP’lerden uzaklaştırıp piyasa yapıcıların eline verme yoluyla da çalışıyor.

BlackRock, yeni modelin aynı zamanda SEC’nin daha önceki tüm spot Bitcoin ETF başvurularını defalarca reddetmesinin temel nedenlerinden biri olan “piyasa manipülasyonuna karşı üstün direnç” sunduğunu söyledi.

Ek olarak, BlackRock, yeni ETF yapısının yatırımcı korumasını güçlendireceğini, işlem maliyetlerini düşüreceğini ve daha geniş Bitcoin ETF ekosisteminde “basitlik ve uyum”u artıracağını iddia etti.

Dikkatinizi çekebilir: FTX Tekrardan Büyük Zararda!

BlackRock, SEC ile üçüncü kez görüşüyor

SEC dosyasına göre, BlackRock, Gary Gensler liderliğindeki SEC ile üçüncü kez 11 Aralık’ta görüştü.

BlackRock ve Nasdaq’ın SEC ile 28 Kasım’daki ikinci toplantısı, menkul kıymetler düzenleyicisiyle 20 Kasım’da yaptığı ilk toplantının ardından, orijinal ayni cinsin geri ödeme modelini sunduğu toplantının devamı niteliğindeydi.

SEC, BlackRock’un başvurusu hakkında 15 Ocak’a kadar karar vermeli, son tarih ise 15 Mart olarak belirlendi. Bu arada, ETF analistleri SEC’nin birkaç beklemekte olan spot Bitcoin ETF başvurusu hakkında 5-10 Ocak arasında bir tarihte karar vereceğini tahmin ediyor. Grayscale, Bitwise, VanEck, WisdomTree, Invesco Galaxy, Fidelity ve Hashdex, bu tarihler arasında SEC tarafından karar bekleyen diğer finansal firmalar arasında yer alıyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir