Kriptolar:
29515
Bitcoin:
$59.158
% 1.48
BTC Dominasyonu:
%52.6
% 0.26
Piyasa Değeri:
$2.20 T
% 1.96
Korku & Açgözlülük:
43 / 100
Bitcoin:
$ 59.158
BTC Dominasyonu:
% 52.6
Piyasa Değeri:
$2.20 T

Bitcoin’in Her Adımını Bilen Analist: Bu Felaket Seviyeler Geliyor!

Tecrübeli trader Peter Brandt, piyasa değeri ile en büyük kripto para birimi olan Bitcoin (BTC) fiyatının ciddi bir fiyat düşüşü yaşayabileceğini düşünüyor. Brandt, konuya yönelik yaptığı açıklamalarında BTC’nin 27.000 dolara kadar düşebileceğine dikkat çekti. Yazım sırasında 40.000 doların hemen altında işlem gördüğü düşünüldüğünde, bu durum 13.000 dolarlık bir düşüş beklentisi anlamına geliyor. İşte detaylar…

Peter Brandt, BTC için düşüş öngörüyor

coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere Bitcoin’in 2018’deki çöküşünü doğru bir şekilde tahmin ettiği için kripto para birimi alanında ün kazanan Brandt, 633.200 Twitter takipçisine BTC’nin 27.000 dolara düşebileceğini söyledi. Mevcut durumda 40.000 doların hemen altından, 39.600 dolar seviyelerinden işlem gören BTC’nin 27.000 dolara gerilemesi, yüzde 30’dan fazla bir düşüş anlamına geliyor. Piyasa değeri ile en büyük kripto para birimi olan BTC, son 24 saatte ve son 7 günde yüzde 2’nin üzerinde düşüş kaydetti.

Brandt ayrıca Nasdaq-100 endeksinin 2000’lerin başındaki dot-com çöküşünü yansıtabileceğini düşünüyor ve Twitter’da grafiğin kendisine bir deja vu yaşattığını söylüyor. Brandt’in Nasdaq ile ilgili tahmini doğruysa, Bitcoin için zorlu günlerin gelebileceği düşünülüyor. Bunun arkasındaki sebep ise BTC’nin borsalarla olan korelasyonunun oldukça yüksek seviyelerde görülmesi.

Bitcoin ve borsalar arasındaki korelasyon, uzmanların dikkatini çekti

Daha bu hafta, popüler kripto para birimi traderı Jason Pizzino, Bitcoin’in borsayla, özellikle Nasdaq 100 endeksiyle nasıl yüksek oranda ilişkili olduğunu özetledi. Analist, BTC’nin sağlıklı bir şekilde hareket edebilmesi için Nasdaq’dan ayrılması gerektiğini belirtiyor. Nasdaq’da ne zaman olumsuzluk olsa, BTC’nin de düşüş yaşadığına dikkat çekiyor ve korelasyonun sonlanmaması durumunda daha fazla olumsuzluk görülebileceğini aktarıyor. Pizzino, aşağıdaki ifadeleri kullanıyor:

Aşmamız gereken bazı zorluklar Nasdaq’tan ayrılmak…  Sorun, Nasdaq’ın kendisinde, Nasdaq’ta daha fazla olumsuzluk içinde olabileceğimiz için yatıyor, bu da Bitcoin ve Ethereum’da ve tabii ki kripto para birimlerinde daha fazla olumsuzluk anlamına geliyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir