Kriptolar:
28704
Bitcoin:
$70.783
% 3.05
BTC Dominasyonu:
%52.1
% 0.01
Piyasa Değeri:
$2.60 T
% 1.32
Korku & Açgözlülük:
83 / 100
Bitcoin:
$ 70.783
BTC Dominasyonu:
% 52.1
Piyasa Değeri:
$2.60 T

Bitcoin’in (BTC) Uzun Zamandır Beklenen Taproot Güncellemesi Gerçekleşti

Ağın gizliliğini ve güvenliğini artırmaya odaklanan Bitcoin’in uzun zamandır beklenen yükseltmesi Taproot etkinleştirildi.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter ve Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Yükseltme, Bitcoin blok zinciri bu sabah 709.632 numaralı bloğa ulaştığında gerçekleşti. Bu, 2017’de Segregated Witness’ın (SegWit) piyasaya sürülmesinden bu yana ağ koduna yapılan ilk büyük yükseltme oldu.

Daha önce de haberini verdiğimiz gibi Taproot, Bitcoin’de daha karmaşık işlemler yapabilen Schnorr adı verilen imzaları sunar, böylece işlemlerin gizliliğini ve güvenliğini artırır. Taproot yükseltmesi kriptografik çerçeve ECDSA’yı değiştirdiğinden, Schnorr imzalarına geçişin ağ ölçeklendirmesi için de etkileri vardır.

Taproot, Merkelized Abstract Syntax Tree (MAST) adı verilen şeyi etkinleştirir. Taproot.watch’a göre MAST, harcama yaparken yalnızca sözleşmenin ilgili kısımlarını ortaya çıkararak akıllı sözleşmelerin daha verimli ve özel olmasına yardımcı olabilir.

Yükseltme, ancak 12 Haziran’da Bitcoin madencilik node’ları arasında %90’lık bir fikir birliğine varıldıktan sonra harekete geçirildi.

Bitcoin ağı, topluluk tarafından yönlendirilen çok sayıda soft ve hard York’tan geçti. Ancak mevcut güncelleme sihirli bir şekilde ağın yeteneklerini ve gizliliğini bir gecede iyileştirmeyecek. Bu elbette biraz zaman alacak. Bir Bitcoin programcısı ve teknik uzmanı olan Jimmy Song da Natalie Brunell ile yaptığı röportajda aynı fikirde olduğunu belirtmişti.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version