Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$70.879
% 2.00
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 70.879
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Video Oyunu Geliştiricilerinin %60’ı Blockchain’i Kullanıyor

Amerika Birleşik Devletleri ve Birleşik Krallık’ta yapılan yakın tarihli bir ankete göre, çoğu video oyunu geliştiricisi, blockchain ve NFT teknolojileriyle ilgileniyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter ve Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Yazılım firması Stratis tarafından yürütülen ankette, Amerikan ve İngiliz video oyunu geliştiricisinin %58’inin çalışmalarına blockchain teknolojisini dahil ettiği sonucunu ortaya koydu. %47’si oyunlarına NFT’leri entegre etti.

Blockchain Teknolojisi, Video Oyunlarının Geleceğidir

Anket, ABD ve İngiltere’deki 197 video oyunu geliştiricisiyle yapıldı. Halihazırda blockchain ve NFT teknolojilerini kullananların yanı sıra, katılımcıların %72’si oyunlarını geliştirmek için bunları kullanmayı düşüneceklerini söyledi. %56’sı ise gelecek yıl bunu yapmayı planlıyor.

“Önümüzdeki 24 ay içinde blockchain teknolojisinin video oyunlarında yaygınlaşacağına inanıyor musunuz?” sorusuna, katılımcıların %64’ü “evet inanıyoruz” cevabını verdi.

Geliştiricilerin %61’ine göre blockchain, yenilikçi ve ilginç bir oyun deneyimi sunuyor. %55’i oyunlarda para tutarak oyuncular için değer sağladığını söylerken, %54’ü bu teknolojinin oyuncuları ödüllendirdiği için değerli olduğunu söyledi.

Geliştiricilerin %46’sının oyna-kazan iş modeline odaklandığını belirtmekte fayda var. Bu noktada, UCL School of Management’ta Doçent olan Jean-Philippe Vergne şu yorumu yaptı:

“Blockchain, çevrimiçi oyunlarda temel bir yapı taşı haline geliyor. Blockchain‘in sağladığı şey inanılmaz derecede çekici. Oyuncular artık hem oyun içinde hem de oyunlar arasında ticaret yaparken kripto para birimi kazanabilirler.”

Oyna-Kazan Oyunları Nedir?

Oyna-Kazan, kullanıcıların oyun oynarken oyun içi varlıklar kazandığı bir iş modelidir.

Bu modeldeki temel bileşen, oyunculara bu varlıklar üzerinde sahiplik vermek ve oyunu aktif olarak oynayarak değerlerini artırmalarını sağlamaktır. Genellikle, kripto para dünyasında mülkiyetin tanımlanması, NFT’lerin kullanılmasıyla mümkündür.

Oyna-Kazan’ın ana fikri, oyuncuları oyuna zamanlarını ve emeklerini harcadıkları için ödüllendirmektir. Oyuncular belirli bir oyuna katılarak ekosistemdeki diğer oyuncular ve geliştiriciler için değer yaratır. Buna karşılık, belirli bir kripto para birimiyle, oyun içi varlıklarla ödüllendirilirler.

Bu tür oyunların en ünlü örnekleri Axie Infinity, Decentraland ve The Sandbox’tır.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir