Kriptolar:
29536
Bitcoin:
$62.696
% 4.86
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.64
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 5.56
Korku & Açgözlülük:
48 / 100
Bitcoin:
$ 62.696
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Bitcoin’den Çıkan Kurumsal Yatırımcılar, Bu Altcoin’leri Aldı!

Dijital varlık yatırım ürünleri geçen hafta toplam 15 milyon doları giriş gördü. Ayrıca, AuM bir önceki yılın en düşük seviyesinden 36,2 milyar dolara yükseldi. Bitcoin, 1,7 milyon doları tutarında küçük çıkışlar gördü. Short Bitcoin’e girişler ise geçen hafta 6,3 milyon doları olarak gerçekleşti. Bu arada Ethereum’a, art arda üçüncü hafta toplam 7,6 milyon dolar giriş oldu.

Kripto yatırım ürünleri net giriş gördü

Kripto para piyasası sert kış şartlarında ileri geri dalgalanmaya devem ediyor. Lider kripto Bitcoin 20 bin doların üzerinde tutunmaya çalışıyor. Daha geniş piyasa ise sert düşüşlerden korunmak için çabalıyor.

Bu ortamda, kripto varlık yatırım ürünleri geçen hafta toplam 15 milyon dolar giriş gördü. Buna ilaveten, AuM bir önceki yılın en düşük seviyesinden 36,2 milyar dolara yükseldi.

Bölgesel bazda Amerika ve Kanada fonları çekti

Bölgesel olarak, ABD borsalarında toplam 8,2 milyon doları tutarında giriş oldu. Bahse konu girişlerin %76’sı short pozisyonlardan geliyor. Kanada toplam 7,1 milyon dolar giriş görürken, İsviçre 1,9 milyon dolar fon çekti.

Ayrıca, fonlardan 21Shares ve ProShares, sırasıyla 4 milyar dolar ve 8,2 milyar dolar giriş aldı. CoinShares XBT ve 3iQ ise 2 milyar dolar çıkışa tanık oldu.

Bitcoin hafif çıkış yaşarken, short Bitcoin giriş aldı

Lider kripto Bitcoin, 1,7 milyon doları tutarında küçük çıkışlar gördü. Bununla birlikte, short Bitcoin’e girişler geçen hafta 6,3 milyon doları olarak gerçekleşti. Öte yandan, short pozisyon girişleri soğumaya başlıyor. Bitcoin fiyatlarındaki son artışı, AuM’nin geçen hafta 140 milyon dolardan 127 milyon dolar düşmesine neden oldu.

Bitcoin (BTC)’den fon çıkarken Ethereum ve Cardano giriş gördü

Bu arada Ethereum, art arda üçüncü hafta toplam 7,6 milyon dolar giriş gördü. Girişler, 2022 çıkışlarını 460 milyon dolarlık bir zirveye getiren ardışık 11 haftalık çıkışlara katlanan duyarlılıkta mütevazı bir dönüş olduğunu gösteriyor.

Duyarlılıktaki bu gelişmenin, Ethereum’un Proof of Work’tan (PoW) Proof of Stake’e (PoS) geçme çalışmalarından kaynaklanması muhtemel. Coinmuhendisi.com’dan takip ettiğiniz üzere bu yılın ilerleyen saatlerinde Ethereum Merge’ün gerçekleşmesi bekleniyor. Bu gelişme Ethereum için oldukça önem arz ettiğinden hissiyatı pozitif etkiliyor.

Çok varlıklı yatırım ürünlerine toplam 2,2 milyon dolar tutarında küçük girişler oldu. Daha geniş altcoin piyasası bu ay şimdiye kadar kayda değer ölçüde hareketsiz kaldı. Bu doğrultuda toplam 0,3 milyon dolar tutarında küçük çıkışlar oldu. Ethereum haricinde altcoin’lerden Cardano (ADA) 0,1 milyon dolar fon çekmeyi başardı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir