Kriptolar:
29756
Bitcoin:
$66.938
% 2.19
BTC Dominasyonu:
%54.4
% 0.24
Piyasa Değeri:
$2.43 T
% 3.07
Korku & Açgözlülük:
74 / 100
Bitcoin:
$ 66.938
BTC Dominasyonu:
% 54.4
Piyasa Değeri:
$2.43 T

Fraktal Analizi: Bu Altcoin Yüzde 5.000 Yükselebilir!

Analistler, Solana’nın (SOL), 2018 ayı piyasasından sonra Ethereum’un etkileyici toparlanmasını taklit edebileceğini savunuyor. Solana’nın (SOL) yakın vadede hala düşme olasılığı var. Ancak analistlere göre SOL, rakibi olan lider altcoin Ethereum’un ayak izlerini takip ederse %5.000 artış göstermesi mümkün.

Solana’da lider altcoin Ethereum 2018 fraktali

Uzmanlara göre SOL, 2018’deki piyasa çöküşü sırasında Ethereum (ETH) gibi davranacağı beklentisiyle 15 dolara düşme riski taşıyor. Özellikle ETH, o yılın başlarında 1.529 dolarlık zirvesinden %95’lik bir düzeltme geçirdi. Coinmuhendisi.com’dan takip ettiğiniz üzere, daha sonra, Aralık 2018’de yaklaşık 79 dolara düştü. Ardından, önümüzdeki dört yıl içinde yaklaşık %6.000 artarak uzun bir toparlanma yaşadı. Böylece Kasım 2022’de yaklaşık 4.950 dolar ile rekor bir seviyeye ulaştı.

ETH üç günlük fiyat grafiği / Kaynak: TradingView

Akıllı sözleşmeler sektöründeki en üst noktası için Ethereum’a rakip olan Solana, Kasım 2021’de yaklaşık 267 dolarla zirveye ulaştıktan sonra %85’in üzerinde düştü. Bu, söz konusu rekordan ölçüldüğünde, tokenin oda ile birlikte %10 daha düşmesine neden oluyor.

Popüler analist PostyXBT, SOL’nin 15 dolara düşebileceğini söylüyor. Böylece Ethereum’un 2018’deki ayı döngüsünü yansıtabileceğini ifade ediyor. Dahası, SOL önümüzdeki yıllarda Ethereum benzeri bir toparlanmayla fiyatını 750 doların üzerine çıkarabileceğini iddia ediyor.

Bu arada, bir başka popüler analist olan Spencer Noon, net bir yukarı yönlü hedef paylaşmasa da aynı çizgide düşünüyor. Noon, Solana’nın 2018’de Ethereum piyasasını rahatsız eden bir ‘hayal kırıklığı’ aşamasından geçtiğini söylüyor. Ayrıca, projenin sonunda zorlukların üstesinden geleceğini ifade ediyor. Analist, altcoin için şu değerlendirmeyi yapıyor:

Solana’nın canlı bir geliştirici ekosistemi var. Kesinti sorunlarının çözülmesi mümkün. Bu, geçmişe bakıldığında net olarak görülecektir.

Solana fonları, 2022’de 110 milyon dolar çekti

Yakın tarihli bir CoinShares raporuna göre, 1 Temmuz itibariyle, Ethereum fonlarından 450,9 milyon dolar çıktı. Buna kıyasla Solana merkezli yatırım fonları, 2022’de 110 milyon doların üzerinde giriş gördü.

Varlıklar tarafından kripto fonlarına net giriş/çıkış / Kaynak: CoinShares

Fon girişleri, Solana’nın piyasa değeri, Mart 2020’deki lansmanından sonra yavaş yavaş Ethereum’a doğru ilerlerken ortaya çıkıyor. TradingView tarafından izlenen verilere göre, Ethereum/Solana piyasa değeri oranı, Aralık 2020 zirvesi olan 525,3’e karşı şu anda 32,5 civarında.

ETH/ SOL piyasa değeri oranı / Kaynak: TradingView

Uzmanlara göre ölçümler, önümüzdeki yıllarda da devam edebilecek bir eğilime işaret ediyor. Bu da Solana ekosistemine güçlü bir sermaye kayması olduğunu gösteriyor.

Altcoin projesinin NFT hacmi

Solana, diğer önemli ölçütlere dayanarak Ethereum için ciddi bir meydan okuma yapıyor. Örneğin, Nansen’e göre, Solana’nın OpenSea ve MagicEden dahil olmak üzere majör Non Fungible Token (NFT) pazarlarındaki haftalık hacimleri sürekli bir yükseliş trendinde. Bununla birlikte, Ethereum’un son aylarda azaldı.

Solana’nın (sağda) ile Ethereum NFT hacmi (solda) / Kaynak: Nansen

Solana ücretleri, Ethereum’a karşı avantaj sağlıyor

Ek olarak, Arcane Research’ün en son haftalık raporuna göre, Solana Blockchain’deki NFT hacimlerinin Ethereum’a kıyasla artmasının başlıca nedeni daha uygun ücretler. Raporda, şu değerlendirme yer alıyor:

Ethereum Blockchain ağının hızı, işlem maliyetleri artarken azaldı. Bu da Solana merkezli NFT pazar yerlerinin hız kazanmasına yol açtı. Kullanıcıların şu anda Solana’da blok alanı için ödediği birkaç sentin aksine, Ethereum’daki ortalama işlem ücreti Haziran ayında 6,5 dolardı.

Bu arada NFT hacmine benzer şekilde, ödenen gaz ücretlerinin miktarı da güçlü bir yükseliş trendi gördü. Bununla birlikte 2021 yazından bu yana zirveden daha küçük bir düşüş yaşadı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir