Kriptolar:
29757
Bitcoin:
$67.092
% 0.46
BTC Dominasyonu:
%54.3
% 0.12
Piyasa Değeri:
$2.43 T
% 0.29
Korku & Açgözlülük:
73 / 100
Bitcoin:
$ 67.092
BTC Dominasyonu:
% 54.3
Piyasa Değeri:
$2.43 T

Bitcoin’de “Extreme Greed” Verisi Geldi? Neleri Takip Etmeliyiz?

ABD'den Çekilen IBEX ve Bitcoin Yasal Belirsizlikler

Bitcoin için önemli verilerden biri olan açgözlülük/iştah paritesi “extreme greed” bölgesine yeniden geldi. Bizler için bu ne anlam ifade ediyor?

Yükseliş Momentumunun Geri Dönüşü: Bitcoin, son iki ayın en düşük seviyelerinden kayda değer bir toparlanma kaydetti; fiyatı geçen haftanın en düşük seviyelerinden neredeyse 8.000 $ artarak 64.000 $ civarına geri döndü. Yükseliş hissiyatındaki bu canlanma yeni haftada da devam etti ve ayılar 6 Mayıs Asya ticaret seansında piyasayı aşağı doğru itmeye çalıştı.

Artan Açgözlülük: Olumlu fiyat hareketine rağmen piyasada açgözlülüğün arttığına dair işaretler var ve bu durum mevcut ivmenin sürdürülebilirliği konusunda soru işaretlerini artırıyor. Yatırımcılar ve analistler artık Bitcoin ve altcoinlerin, özellikle de önemli kaldıraç tasfiyesi döneminden sonra tüm zamanların en yüksek seviyelerine doğru yükseliş seyrini sürdürüp sürdüremeyeceklerini düşünüyorlar.

Nötr Fonlama Oranları: Borsalarda fonlama oranları nötr kalıyor, bu da tüccarlar arasında Bitcoin’i mevcut seviyelerinde uzun tutma konusunda yaygın bir istek olmadığını gösteriyor. Ancak geri dönüş durumunda temel destek seviyelerini izlemek önemlidir. Bunlar arasında kısa vadeli sahiplerin (STH) maliyet esası ve tarihsel olarak güçlü sıçrama seviyeleri olarak hareket eden 100 günlük hareketli ortalama yer alıyor.

Haftalık Kapanış: Hafta sonu yaşanan bazı belirsizliğe rağmen Bitcoin boğaları, fiyatın haftalık kapanışa kadar devam etmesiyle zaferle çıktı ve Bitstamp’ta yaklaşık 64.000 dolara ulaştı. Bu, Nisan ayı sonuna kıyasla olumlu bir performansa işaret ediyor ve arada 56.500 dolara düşen BTC/USD için forma dönüş sinyali veriyor.

Piyasa Gözlemcileri Arasında İyimserlik: Piyasa gözlemcileri Bitcoin’in mevcut gidişatı konusunda temkinli bir iyimserlik içindeler ve son fiyat hareketinin son iki ayda biriken likiditenin temizlenmesine yardımcı olduğuna dikkat çekiyorlar. Bitcoin’in hâlâ daha geniş bir ticaret aralığında olduğu kabul edilse de, önümüzdeki haftaya doğru yukarı yönlü bir momentum hissi var.

Genel olarak, Bitcoin’in son dönemdeki volatilite karşısında gösterdiği direnç yatırımcılar arasında güven uyandırdı ancak mevcut yükseliş momentumunun sürdürülebilirliği, piyasa kilit destek ve direnç seviyelerinde seyrederken görülecek.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir