Kriptolar:
29515
Bitcoin:
$61.901
% 4.80
BTC Dominasyonu:
%52.6
% 0.26
Piyasa Değeri:
$2.20 T
% 1.96
Korku & Açgözlülük:
43 / 100
Bitcoin:
$ 61.901
BTC Dominasyonu:
% 52.6
Piyasa Değeri:
$2.20 T

Bitcoin Halving: Madencilerin Stratejik Hamleleri ve ETF’lerin Fiyat Üzerindeki Etkisi

bitcoin, bitcoin mining, mining

Bitcoin yarılanmasının ardından piyasanın potansiyel oynaklığını öngören madenciler, piyasadaki potansiyel çalkantılarla başa çıkmak için çeşitli stratejiler benimsedi. Kripto para borsası Bitfinex’e göre madenciler, yarılanma öncesinde tüm rezervlerini satmayı tercih ederek, etkinlik sonrasında stratejik bir perspektif sağlıyor.

ETF’lerin Piyasa Üzerindeki Etkisi

Eş zamanlı olarak ABD’de spot piyasalarda borsa yatırım fonlarının (ETF) yükselişi de önemli bir rol oynadı. Bitfinex’ten yapılan açıklamaya göre, bu ETF’lerin çöküş sırasında tasfiye riskini azaltıp sonuçta Bitcoin’in yaygın bir fiyat çöküşü yaşamasını engellemiş olabileceği öngörülüyor.

Veri Analizi

CryptoQuant tarafından Bitfinex ile paylaşılan verilere göre, madencilerin Mart ayında güçlü bir performans sergilediklerine dair güçlü kanıtlar var; bu, Şubat ayına göre önemli bir gelişme. %70’in üzerindeki düşüş, madencilerin yarılanma öncesinde süreç optimizasyonları yaptığını gösterebilir.

Yarılanma Sonrasında Piyasanın Performansı

Bununla birlikte asıl endişe, yarılanma nedeniyle madencilerin gelirlerinin azalmasında yatıyor. Bununla birlikte, kripto para birimi istikrarlı kaldı. Verilere göre 20 Nisan’daki yarılanmadan bu yana %4,5’lik bir artış yaşandı ve bu da 17 Nisan’da başlayan olumlu trendin devam ettiğini gösteriyor.

ETF’lerin Talepteki Rolü

Bitfinex, bu varlık sınıfındaki büyümenin öncelikle kurumsal talepten kaynaklandığını ve bu talebin ABD’de spot Bitcoin ETF’nin kullanıma sunulmasıyla daha da arttığını kabul ediyor. Önemli girişler ve piyasayı geleneksel arz-talep kalıplarından ayırma yetenekleriyle bilinen bu ETF’ler, Bitcoin’in fiyatı için bir katalizör görevi görerek, kripto para biriminin yarılanma olayından önceki belirsizliklerin ortasında istikrarlı kalmasını sağlıyor.

Bitcoin Halving Geleceği

Bitfinex, günlük net girişlerin algoritmik olarak oluşturulan Bitcoin arzının yerini alması öngörüldüğünden yarılanma sonrasında ETF’lerin hızında bir artış bekliyor. Bunun artan kurumsal ilgiyle birleştiğinde yakın gelecekte Bitcoin fiyatını artırması bekleniyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir