Kriptolar:
29515
Bitcoin:
$61.817
% 4.45
BTC Dominasyonu:
%52.6
% 0.26
Piyasa Değeri:
$2.20 T
% 1.96
Korku & Açgözlülük:
43 / 100
Bitcoin:
$ 61.817
BTC Dominasyonu:
% 52.6
Piyasa Değeri:
$2.20 T

SEC Avukatları Kripto Davasındaki Güç İstismarı Üzerine İstifa Etti

SEC

Bloomberg’in 22 Nisan tarihli haberine göre, Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nu (SEC) temsil eden iki avukat Michael Welsh ve Joseph Watkins bu ayın başında istifa etti.

Kripto para birimi girişimi DEBT Box ile ilgili yakın tarihli bir davada, bir bölge mahkemesi yargıcı, kurumu yetkisini “ciddi şekilde kötüye kullanmaktan” ve “kötü niyetten” sorumlu tutmuş ve para cezasına çarptırmıştı. Raporda, baş avukatlar görevden alınabilecekleri konusunda bilgilendirildi ve daha sonrasında azledildiler.

Her iki avukat da, Welsh ve Watkins, kuruma kısa bir süre önce katılmıştı; LinkedIn profillerine göre Welsh Aralık 2022’den beri SEC’de duruşma avukatıydı ve Watkins Ocak 2023’ten beri İcra Bölümü’nde çalışıyordu. Utah, Salt Lake City’den Baş Yargıç Robert J. Shelby’nin kararı, ayrılmalarını teşvik etti. Mart ayında Yargıç Shelby, SEC’i Digital Licensing Inc. (DEBT Box) aleyhine açtığı davada yanıltıcı ifadeler ve yalancı tanıklık kullanmakla eleştirmişti.

18 Mart tarihli başvurusunda Yargıç Shelby, Komisyon’un davranışının Kongre tarafından kendilerine verilen yetkinin bariz bir şekilde kötüye kullanılması olduğunu ve hem yargılamaların hem de tüm hukuk sisteminin meşruiyetini zayıflattığını gözlemledi. Utah merkezli kuruluş DEBT Box, SEC’in faaliyetleri durdurmak, şirketin varlıklarını bağlamak ve yöneticilerine kısıtlama emri koymak için acil bir ihtiyati tedbir kararı alması nedeniyle Ağustos 2023’te faaliyetlerini durdurdu. SEC onları 50 milyon dolarlık bir bitcoin dolandırıcılık planıyla suçladı.

SEC icra bölümü başkanı Gurbir Grewal Aralık ayında mahkemeden özür diledi. Kurum için ekstra avukat ve icra eğitimi finanse etti. Geçen hafta, DEBT Box ve ilgili taraflar SEC’den yasal ücretleri ve davayla ilgili diğer masrafları karşılamak için yaklaşık 1,5 milyon dolar istedi. Bu ayın başında SEC, DEBT Box şikayetini karar vermeden reddetmeyi düşündü. Shelby’nin hala bir strateji belirlemesi gerekiyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir