Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.572
% 1.12
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.572
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Coinbase SEC Kararını Temyiz Edecek!

Coinbase SEC Kararını Temyiz Edecek! Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Coinbase Global Inc. tarafından yapılan kripto düzenlemesi talebini resmi olarak reddetti. Bu karar, kripto para piyasası için önemli bir dönüm noktası ve SEC ile Coinbase arasındaki yasal mücadelenin devam edeceğini gösteriyor.

SEC, talebini üç ana gerekçeyle reddetti:

  • Mevcut menkul kıymetler yasalarının kripto paralara uygulandığı,
  • SEC’in kripto menkul kıymet piyasalarına düzenleme ile yanıt verdiği,
  • Kurulun kendi düzenleme önceliklerini belirleme yeteneğini korumanın önemli olduğu.

Coinbase Baş Hukuk Müşaviri Paul Grewal, bu gerekçelerle aynı fikirde değil ve SEC’in yanıtını temyiz etme planlarını doğruladı. Grewal, SEC’in var olan yasaların net olduğunu veya daha fazla çalışma yapılacak bir şey olmadığını iddia eden hiç kimsenin kripto endüstrisine adil bir bakış açısıyla bakamayacağına inanıyor.

Grewal, Commodity Futures Trading Commission (CFTC) Başkanı Rostin Behnam’ın daha önce yaptığı bir açıklamayı da alıntı yaparak, mevcut yasalar altındaki token’ların çoğunun emtia olduğunu söyledi. Coinbase CLO’su, firmasının temyiz başvurusunu ne zaman yapacağını belirlemedi.

SEC ve CFTC’nin kripto dünyasındaki varlıkların en iyi sınıflandırılması konusundaki farklı pozisyonları, endüstri üyeleri için büyük bir kafa karışıklığı oluşturuyor. Hangi varlığın menkul kıymetler altına girdiğini ve hangisinin emtia altına girdiğini anlamak hala SEC veya CFTC’nin şu anda sağlamaya istekli olmadığı bazı yönlendirmeleri gerektiriyor.

Dikkatinizi çekebilir: BONK Binance Kampanyası!

Özellikle, XRP sahiplerinin avukatı John Deaton gibi endüstri uzmanları, SEC Başkanının Amerikan halkını açıkça yanılttığına inanıyor; çünkü kripto ekosistemi, farklı şekillerde sınıflandırılabilecek yeterince benzersizlik içeriyor.

Coinbase’in temyiz başvurusu, SEC ve CFTC’nin kripto para düzenlemesi konusundaki görüşleri arasındaki farkı çözmek için önemli bir fırsat olabilir. Bu karar, kripto para piyasasının geleceğini şekillendirmeye yardımcı olabilir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir