Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$63.715
% 1.96
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 63.715
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Bitcoin ve Kripto Dünyasında 24 Saatte Neler Oldu ? İşte Öne Çıkan Gelişmeler

Düzenleme Haberleri

  • İsrail medyasının bildirdiği üzere bir Tel Aviv mahkemesi, İsrail hükümetinin daha önce terörist gruplara fon sağladıkları gerekçesiyle kara listeye aldığı 150 dijital cüzdandaki tüm bitcoin ve kripto paralara el koymasına izin verdi. İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz, bu kararın alınmasından bu yana yetkililer militan grup Hamas ile bağlantılı dijital cüzdanlardan 33.500 dolara el koydu.
  • NBC’nin aktardığı üzere ABD’li Senatör Sherrod Brown, pazar günü ABD federal kurumlarının kripto para piyasasıyla ilgilenmesi gerektiğini ve belki de FTX’in çöküşünün ardından kripto paraları yasaklaması gerektiğini söyledi. Brown, “Yurt dışıyla bağlantılı olabileceği ve nasıl çalıştığını kimse bilemeyeceği için yasaklamak çok zor olabilir, ancak yasaklanabilir. Dolayısıyla bu karmaşık bir mesele. Düzenlemeye tabi olmayan çok fazla para var” dedi.

Benimseme Haberleri

  • Punch’a göre Nijerya hükümeti, “ekonomik inovasyonların” ve “global uygulamaların” güncelliğini korumak için yakında Bitcoin ve diğer kripto varlıkları tanıyacak bir yasa çıkaracak. Punch, Temsilciler Meclisi’nin Sermaye Piyasaları ve Kurumları Komitesi’nin Başkanı Babangida İbrahim’e atıfta bulunarak, “Önerilen bu yasa, Nijerya Merkez Bankası’nın ve SEC’in (Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu) dijital paralar konusundaki düzenleyici rolünü tanımlıyor” dedi.

Hukuki Haberler

  • OneCoin kurucu ortağı Karl Sebastian Greenwood, “OneCoin dolandırıcılığındaki bulunmasıyla ilişkili olarak dolandırıcılık ve kara para aklama suçlarından” suçlu bulundu. ABD Adalet Bakanlığı’na göre Greenwood, her biri en fazla 20 yıl hapis cezası gerektiren, elektronik dolandırıcılık komplosu, elektronik dolandırıcılık ve kara para aklama komplosu suçunu kabul etti.
  • Ripple Labs’ın CEO’su Bradley Garlinghouse’ın avukatı Nicole Tatz, devam eden ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) davasında davalının avukatlığından çekilmek için başvuruda bulundu. Bildiriye göre hukuk firması Cleary Gottlieb Steen & Hamilton LLP, Bradley Garlinghouse’ın avukatlığını yapacak.

Yatırım Haberleri

  • Wall Street Journal, bir yatırımcı mektubuna atıfta bulunarak, Grayscale Investments’in ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) spot Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) başvurusunu kabul etmeyi reddetmesi halinde Grayscale Bitcoin Trust’ın (GBTC) sermayesinin bir kısmını geri verebileceğini bildirdi. Grayscel CEO’su Michael Sonnenshein, opsiyonların 10.7 milyar dolarlık tröstün tedavüldeki hisselerinin %20’sine kadar bir ihale teklifini içerebileceğini söyledi. Bir ihale teklifinin, hissedarlara hisselerini belirli bir süre boyunca belirli bir fiyattan satmaları veya ihaleye çıkarmaları için doğrudan bir çağrıda bulunacağı belirtildi.

 

altın

Blockchain Haberleri

  • Ren Protocol ekibi, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada “Ren Protocol’ün hemen kapanmasının kapanmasının muhtemel olduğunu ve geriye kalan varlıkların kayıp riski altında olduğunu” söyledi. Ren 2.0’a geçişle ilgili güncellemelere bir bağlantı sağlayan “Ren varlıklarının en kısa sürede ilgili yerel zincirlere köprülenmesi gerekiyor” diye eklediler. Proje, 2021’de artık çökmüş olan ticaret şirketi Alameda Research tarafından satın alındı.

 

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir