Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$63.200
% 1.12
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 63.200
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Bitcoin ve Altcoinlerde Büyük Düşüş! Neden Düştüler?

Bitcoin

Bitcoin ve Altcoinler enflasyon ve faiz artışı beklentileri nedeniyle sert düşüş yaşadılar. Bitcoinin fiyatının %7 düşmesinin yanı sıra Ethereum, Solana, Ripple (XRP), Cardano (ADA) gibi majör coinlerde de büyük satışlar geldi.

Kripto piyasasında bu gibi bir düzeltmenin gelmesi zaten bekleniyordu. Bitcoin analistine göre 2 ay gibi kısa sürede BTC fiyatının 2 katına çıkması beklenmedik bir durum değildi.

Piyasada son 24 saatte 119 binden fazla trader likit oldu. Yani, bu düşüşlerle birlikte CME ve Binance’de %5 ‘e kadar pozisyonlar likit oldu. Coinglass verilerine göre de bu düşüş yaklaşık 400 milyon dolar değerinde.

İlginizi çekebilir: Tayland Kripto Para Merkezi Oluyor!

Bilindiği gibi ABD enflasyon verileri Kasım ayında son 40 yıldaki en yüksek seviyesi olan %6,8′ e yükseldi. Bu da ABD Merkez Bankası’nın faiz oranlarını artıracağını gösteriyor. Bu durum ekonomik olarak büyümeyi yavaşlatacağı gibi kripto piyasasını da olumsuz etkiliyor.

Bitcoin ve Altcoinler Daha da Düşecek mi?

Analistlerin yorumlarına göre Bitcoin eğer 40 bin dolar üzerinde tutunmalı. Yoksa 39.700 dolar seviyelerindeki CME boşluğuna geri çekilebilir. Bu da başta büyük altcoinler olmak üzere piyasayı derinden etkiler.

Ayrıca, Ethereum için destek seviyesi 2.200 dolar olarak görülüyor. Fiyat bu seviyenin altında kapanışlar yaparsa 2.000 dolara kadar gerileyebilir.

Ek olarak, analistlerin önümüzdeki günlerde daha da düşüş olacağına dair tahminleri var. Ancak, onlar uzun vadede boğa piyasası trendinin devam edeceğini düşünüyorlar.

Bunların yanı sıra, analistlerin çoğu BTC fiyatının gelecek haftalarda 60.000 dolara ulaşabileceğini düşünüyor. ETH için de 3.500 dolar hedefleri hala geçerli.

Son olarak unutmamak gerekiyor ki kripto piyasası yüksek risk ve volatil bir yatırım alanıdır. Bu yüzden yatırımcılar yatırımlarını yaparken daha temkinli olmalılar.

İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir