Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$62.235
% 2.51
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 62.235
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Bitcoin Fiyatı İçin Kritik Saatler: Neler Bekleniyor?

Bitcoin fiyat performansı, haftalık grafikte Mart ayından bu yana en büyük ilerlemesini yakalamak üzere. Ancak kapanıştan önce her şey mümkün. Bitcoin fiyatı, kısa vadeli destek olarak 21.000 doların altına dalarak 10 Temmuz haftalık kapanışına doğru üç günün en düşük seviyesine ulaştı.

“Kimse ilgilenmediğinde yatırım yap, herkes ilgilendiğinde sat!”

TradingView’den elde edilen veriler, BTC’nin hafta başında elde ettiği kazanımların bir kısmından vazgeçtiğini gösteriyor. Ayrıca, Mart ayından bu yana en iyi haftalık kazançlarını sınırlamaya çalıştığına işaret ediyor.

Bitcoin fiyatı, yazının yazıldığı sırada 20.850 dolar civarındaydı. Dolayısıyla BTC, 200 haftalık hareketli ortalamada haftanın zirvesinin yaklaşık 1.600 dolar altında duruyor. Kopuşun devam etmemesine rağmen, Bitcoin bazı yorumculara yeni haftanın başlangıcından önce temkinli bir iyimserlik için neden verdi. Popüler kripto analisti Michaël van de Poppe, şu değerlendirmeyi yapıyor:

Piyasalar daha yüksek zaman diliminde yükseliş farklılıkları gösteriyor. Yani, duygu bir cenaze töreniyle aynı. Geri dönüş için bir reçete var ve oldukça hızlı bir şekilde tatbik edilmesi mümkün. Kimse ilgilenmediğinde yatırım yapın. Herkes ilgilendiğinde sat.

Bitcoin fiyatı daha diplere mi kayacak?

Bu arada popüler trader Crypto Tony, daha derin bir düşüşten önce giren yeni bir yan aşama fikrini değerlendiriyor. Analist, bunun ‘herkesi delirteceğini’ hayal ettiği bir şey olduğunu kaydediyor.

Daha sert reddetmeye başlarsak ve yüksek aralığı geri alamazsak, bu şekilde bir şey görmeye başlayabiliriz. Hayal edebildiğim bunun herkesi çıldırtması mümkün!

Makro koşullar belirsizliğini koruyor. Bu arada Sri Lanka’daki karışıklık, ortak küresel enerji, gıda ve finansal kriz temasının yarattığı gerginliğe katkıda bulundu. Bu bağlamda bir başka analist ise şu yorumu yapıyor:

Dünyada olan tüm bu çılgın şeyler arasında, birinin nasıl makro boğa olabileceğini anlayamıyorum. Yeni alıcılara ve bireysellere ihtiyacımız var. Bu olmadan devamı yok. Tüm pompalar çıkış ve daha düşük satın alma fırsatıdır.

Ayrıca dikkatler, ABD Doları Endeksi’nde. DXY, yirmi yıldır görülmemiş yeni zirvelere tırmandıktan sonra haftayı destekle kapattı.

ABD Doları Endeksi (DXY) 1 saatlik mum grafiği / Kaynak: TradingView

Bitcoin için Risk Rezerve, tüm zamanların en düşük seviyelerine ulaştı

Bu arada BTC’de altın alım fırsatı arayanlar, Risk Rezerve göstergesinden yeni bir kilit sinyal aldı. Yorumcu Murad’ın hafta sonu belirttiği gibi, uzun vadeli alıcı hissiyatı gösteren metrik, Temmuz ayı fiyatlarında şimdiye kadarki en düşük seviyelerine ulaştı. On-chain analitik firması Glassnode’dan gelen verilerle birlikte Twitter yorumlarının bir bölümünde şu ifadeleri kullandı:

Ya bu gösterge bozuldu ya da yüksek zaman dilimi dip bölgesindeyiz. İkincisine doğru eğiliyorum.

Bicoin Risk Rezerve ile BTC grafiği / Kaynak: MustStopMurad /  Twitter

Coinmuhendisi.com’un bildirdiği üzere Risk Rezerve, Mart ayından bu yana yeşil ‘satın alma’ bölgesini yeniden keşfediyor. Uzmanlara göre bu, sonuç olarak ‘büyük getirilerle’ yatırım yapmak için en uygun fırsatlara işaret ediyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir