Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$70.131
% 1.99
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 70.131
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Ünlü Tahminci Uyardı: Altcoin’ler Yüzde 45-50 Düşecek!

Altcoin piyasası henüz toparlanırken, popüler bir analist %50 düşüş beklediğini paylaştı. Bu yazıda, bu tahminin ne kadar tutarlı olduğuna bakalım.

Kripto analisti altcoin piyasasının beden %45-50 düşeceğini açıklıyor

8 Temmuz Cumartesi günü, popüler analist Crypto Capo, Twitter’dan %50’lik bir düşüş hakkında uyardı. Analiste göre altcoin piyasası mevcut seviyelerden %45-50 daha düşüş gerecek.

ICE tarafından tasarlanan, sürdürülen ve yayınlanan ABD Doları Endeksi (DXY), ABD dolarının değerinin bir endeksidir (veya ölçüsüdür). Dolar EUR, GBP, JPY, CAD, SEK ve CHF gibi fiat paralar karşısında izlenmektedir. TradingView’den alınan verilere göre, ABD doları endeksi şu anda 106.89 civarında. Dün, bu yılın en yüksek seviyesi olan 107.77’ye ulaştı. Aslında, 2022’nin başından beri DXY %12 arttı.

Buna karşılık, yılın başından beri Bitcoin fiyatı %54’ün üzerinde değer kaybetti.

Crypto Capo, bu konuda, 8 Temmuz’da Twitter’dan şunları söyledi:

DXY parabolik gidiyor. Bitcoin biraz yükseliyor. İnsanlar öforikleşiyor ve 40 doları arıyorlar. Bu hareketi destekleyecek tek bir yükseliş işareti yok. Fiyat 22.000 doların direniyle karşı karşıya

Capo’nun altcoin piyasası için verdiği alarm şöyleydi:

Reddedilme güçlü olacak. Altcoin’ler %45-50 düşebilir. Merhamet olmayacak.

Ancak, Crypto Capo’ya katılmayan analistlerde var

Bununla birlikte, diğer iki kripto analisti, Crypto Capo’nun DXY yükselişinin kripto için kötü olduğu konusundaki yorumlarına katılmadı. Ran Neuner şunları söyledi:

Sanırım bunu doğru görmüyorsunuz. Enflasyonu düşürecek tek şey güçlü bir DXY. Güçlü DXY, daha düşük enerji anlamına geliyor. Bu da daha az agresif FED anlamına gelir. Bu nedenle büyüme stoku ve Bitcoin yükseliyor.

Coinmuhendisi.com olarak aktardığımız üzere, Miles Deutscher Twitter’dan şunları söyledi:

Tarihsel olarak ters orantılı olmasına rağmen, mevcut makro ortamı göz önüne alındığında DXY yükselişi aslında kötü bir şey değil. Güçlü dolar = daha düşük emtia/enerji fiyatlar > daha düşük enflasyon > daha erken bir FED pivotu olasılığını artırır.

Günün ilerleyen saatlerinde Crypto Capo, kripto piyasasının neden yakın gelecekte yeni düşük seviyelere ulaşmasını beklediğini açıkladı:

Kraken ve FTX gibi diğer bazı borsalar, sadece yukarıdaki satış siparişlerini doldurmak için her sıçramayı taklit ediyor. Hem BTC’de hem de ETH’de. Bu organik bir yükseliş değil, sahte bir hamle. Bir boğa tuzağı. Sahtekarlık emirlerini çektiklerinde, piyasa yeni diplere gidiyor. Sadece onları çektiler.

Bitcoin madencilerin davranışı bu görüşü destekliyor

Başka bir yerlerde, Crypto Quant’ta yapılan analize göre, son iki haftada Bitcoin madenci rezervlerinde önemli bir düşüş var. Bu da Bitcoin fiyatında yukarı yönlü bir eğriye rağmen güvenin azaldığının bir göstergesi olarak yorumlanmaktadır. Veriler, son iki haftada yaklaşık 4.300 Bitcoin düşüş olduğunu gösteriyor. Ayrıca, fiyat düşüşüne karşı korunan pozisyonlara işaret ettiğini ortaya koydu. Bitcoin madenciliği topluluğundaki genel eğilim, varlıkları türev piyasasına aktarmakla ilgili gibi görünüyor. Bu belki de Bitcoin fiyatında daha fazla düşüş beklentisine yönelik açık bir sinyaldir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir