Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$62.273
% 2.55
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 62.273
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Bitcoin, Fed’in Faiz Kararı Öncesinde Yatırımcıları Tedirgin Ediyor

fed faiz kararı

Bitcoin fiyatı, Salı günü gece rekor seviyelerinin altına düştükten sonra 63.000 dolara yakın bir değere yükseldi. Ancak Federal Rezerv’in bugün gerçekleşecek olan toplantısı ve alacağı kararlar kripto para piyasasında belirsizlik yaratmaya devam ediyor.

Rekor Seviyelerin Ardından Sert Düzeltme

Bitcoin, son haftalarda bir dizi yeni zirveye ulaştıktan sonra Perşembe günü sert bir düşüş yaşadı. Sadece 74.000 doların altından işlem gören fiyat, Salı günü %15’in üzerinde düşerek 61.000 doların altına geriledi. Bu düzeltme, kripto para piyasasındaki genel düşüşü de beraberinde getirdi.

ABD’de geçen hafta beklenenden yüksek gelen enflasyon verileri, Federal Rezerv’in para politikasındaki tutumu konusunda endişeleri artırdı. Yatırımcılar, merkez bankasının politikaları kolaylaştırma konusunda daha az istekli olabileceğinden ve faiz indirimlerini erteleyebileceğinden korkuyor.

Fed Toplantısı Yatırımcı Sentimentalini Etkiliyor

Analistler, yaklaşan Fed toplantısının yatırımcı davranışlarını etkileyen önemli bir faktör olduğuna inanıyor. Piyasa faiz oranlarının değişmeden kalmasını bekliyor, ancak Fed’in ekonomik öngörülerinde yapılacak değişiklikler, özellikle de sürekli yüksek enflasyon nedeniyle faiz indirimlerinin ertelenmesi ihtimaline yakından takip edilecek.

Son günlerde ABD’de listelenen Bitcoin ETF’lerine beklenmeyen düşük girişler, yatırımcıların temkinli davranışının bir başka göstergesi. K33 Research analisti Vetle Lunde, bunun kısmen yatırımcıların, risk almadan önce FOMC toplantısının sonucunu beklemelerinden kaynaklandığını belirtiyor.

Fed’den Şahin Ton Piyasayı Durgunlaştırabilir

Fed’in daha şahin bir duruş sergilemesi, yatırımcıların kripto paralar gibi riskli varlıkları tutma konusundaki isteklerini azaltabilir. Bu durum fiyatları aşağı yönlü etkileyebilir ve halihazırdaki düzeltmeyi uzatabilir.

LMAX Group piyasa stratejisti Joel Kruger, “Fed’in bu haftaki kararı bir risk oluşturuyor. Güçlü ABD ekonomik verileri ve enflasyon nedeniyle yatırımcı dostu olmayan bir politika duruşu konusunda endişeler var.” diyor. Kripto para birimleri ile geleneksel varlıklar arasındaki korelasyon son dönemde düşük olsa da, Fed’in kararından kaynaklanan riskten kaçınma eğilimi kripto para piyasasına da yansıyabilir.

Şu anda Bitcoin, 63.500 dolar civarında işlem görüyor. Dünün düşük seviyelerinden kısmen toparlanıyor olsa da, son 24 saat içinde hala %1,5 düşmüş durumda.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir