Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$63.280
% 0.47
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 63.280
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Arjantinliler Enflasyona Karşı Bitcoin’e Yöneldi

Bitcoin’in yükselişiyle birlikte, Arjantinliler enflasyonu dengelemek için alternatif yatırım seçeneklerine yöneliyorlar.

Arjantin’in %276’a kadar çıkan yüksek enflasyona karşı, bireyler geleneksel olarak peso’yu dolara çevirmek yerine varlıklarını korumanın bir yolu olarak Bitcoin’e giderek daha fazla ilgi gösteriyorlar.

Arjantin’de Bitcoin Satın Alımları 20 Ayın En Yükseğinde

Arjantin’de Bitcoin satın alımları popüler bir yerel kripto para borsası olan Lemon’da 20 ayın en yüksek haftalık değerine ulaştı. Bu artış, Arjantinliler arasında bir durgunluk ve dünyanın en yüksek enflasyon oranlarından biri ile karşı karşıya olanlar arasında finansal istikrar arayışındaki büyüyen bir trendi yansıtıyor.

Geleneksel olarak, ekonomik dalgalanmalara karşı korunmak için peso’yu dolar karşısında değiştirilmesi yaygın bir strateji, ancak bu yaklaşımın son aylarda popülaritesi azaldı. Öte yandan, aynı dönemde Bitcoin dolar karşısında neredeyse %60’lık bir artış gördü.

Lemon, müşteri işlemlerinde önemli bir artış olduğunu bildirerek, 10 Mart sona eren haftada yaklaşık 35.000 Bitcoin alımı kaydetti. Arjantin’deki diğer büyük borsaların müşterileri arasında da benzer eğilimler görüldü.

Pesonun son zamanlardaki güçlenmesine katkıda bulunan önemli bir faktör, Milei’nin para arzı üzerindeki sıkı kontrolüdür; bu, Merkez Bankası’nın dolar rezervlerini yeniden doldururken genişlemesini önlüyor.

USD’yi BTC ile Değiştirmek

Dijital cüzdan Belo’nun CEO’su Manuel Beaudroit’a göre, 2024’te Bitcoin ve Ether işlemlerinin hacmi geçen yılın aynı dönemine göre on kat arttı. Stabilcoin alımlarının oranının, Bitcoin’in rallisi daha fazla yatırımcı çektiğinde %70’ten %60’a düştüğünü vurguladı.

Beaudroit, “Kullanıcılar genellikle Bitcoin’in değeri yükseldiğinde Bitcoin alırlar, stabilcoinler ise genellikle pratik işlemler ve uluslararası ödemeler için kullanılır” şeklinde açıkladı. Devam eden Bitcoin rallisiyle birlikte, Arjantinliler artık birikimlerini çeşitlendiriyor ve yıllardır dolar birikimlerine güvendikten sonra enflasyona karşı korunma yatırım fırsatlarını araştırıyorlar.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir