Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$63.151
% 2.32
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 63.151
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Bitcoin ve Ether Düşerken Spot Bitcoin ETF’leri Rekor Çıkış Kaydediyor

Bitcoin ETF'leri Rekor Kırmaya Devam Ediyor!

Bitcoin’in fiyatı son iki haftanın en düşük noktasına geriledi. Bitcoin 61,380 dolara kadar düşerek son 24 saatte %5,18 düştü, Ether ise %7,8 düşerek 3,090 dolara geriledi.

Piyasadaki en büyük iki kripto para birimi Şubat ayının son haftasındaki değerlerine gerilerken, piyasa değeri açısından en büyük ilk 10 stabil olmayan kripto para birimi de Çarşamba günü düşüş yaşadı.

Fiyat düşüşü, spot Bitcoin exchange-traded fonlarından (ETF’ler) önemli çıkışlar devam ediyor. Salı günü, ABD spot Bitcoin ETF’leri, kuruluşlarından bu yana en yüksek seviye olan 326,2 milyon dolarlık çıkış yaşadı. Farside verilerine göre, Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) tek başına bir çıkışla 444 milyon dolar kaybettirirken, diğer spot Bitcoin ETF’lerinde ise daha düşük seviyede girişler oldu.

Analistler düşüşe katkıda bulunan birden fazla faktör olduğunu öne sürüyor:

Yatırımcı ilgisinin değişmesi: Solana (SOL), Avalanche (AVAX) ve hatta Solana üzerindeki dogwifhat (WIF) gibi daha küçük, daha popüler coinlere doğru bir yönelim olabilir. Yatırımcı ilgisindeki bu değişiklik, Bitcoin’den sermayeyi çekebilir.

Solana Hype: Ekonomist Alex Krüger’e göre “Solana çılgınlığı” piyasada aşırı spekülasyonun bir işareti olabilir.

Ether ETF’leri etrafındaki belirsizlik: Hashdex ve ARK 21Shares tarafından önerilen Ether ETF’lerinin onaylanmasındaki gecikmeler, Grayscale’in Ether ETF uygulamasına staking düşüncesi birlikte Ethereum piyasasında belirsizlik yaratabilir ve genellikle Bitcoin’in hareketlerine bağlı olan Ether fiyatını etkileyebilir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir