Kriptolar:
29472
Bitcoin:
$57.425
% 6.21
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.05
Piyasa Değeri:
$2.21 T
% 5.02
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 57.425
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.21 T

Bitcoin, Fed Yorumlarından ve Genel Piyasa Düşüşünden Sonra Yükselişini Korudu

Bitcoin (BTC), 4 Nisan’da ABD hisse senetlerinde yaşanan geniş çaplı bir düşüşe rağmen %5 yükselerek kısaca 69.400 doları aştı ve güvenli liman varlığı olarak statüsünün arttığını gösterdi.

Haber yazılırken, baskın kripto para birimi 67.500 dolar ile 68.000 dolar arasında işlem görüyordu. Bu geri çekilme, dolar endeksinin günün erken saatlerindeki düşüşünden sonra biraz toparlanmasının ardından önceki kazançların bir kısmının geri çekildiğini gösteriyor.

Likidasyonlar Orta Düzeyde, Long Pozisyonlar Daha Yüksek Pay Sahibi

Tüm değişkenliğe rağmen, son 24 saatteki toplam kripto piyasası likidasyonları 199,2 milyon dolar ile orta düzeyde kaldı. İlginç bir şekilde, bu likidasyonların çoğunluğu, Bitcoin’in ilk yükselişinden sonra bir miktar kar elde etmek isteyen yatırımcıları gösteren 109,4 milyon dolarlık long pozisyonlardan kaynaklandı. Önemli olarak, Bitcoin’e özgü likidasyonlar 67,3 milyon dolar ile daha düşük seviyede seyretti ve short pozisyonlar 41,8 milyon dolar oluşturdu.

Altcoinler Bitcoin’in Yükselişini Takip Etmekte Zorlandı

Bitcoin’in aksine, çoğu altcoin ilk ivmeden yararlanamadı. Ethereum (ETH) şu anda yaklaşık %1 düşüşle 3.283 dolar civarında işlem görüyor. Solana (SOL) da %2 düşüş göstererek şu anda 181,7 dolardan işlem görüyor.

BNB (BNB), piyasa oynaklığı ortasında nispeten iyi performans gösteren bir isim olarak ortaya çıktı. Token şu anda %5 yükselişle 587 dolardan işlem görüyor.

Fed Yorumları Hisse Senedi Düşüşünü Tetikledi

Genel hisse senedi piyasalarındaki düşüş, büyük olasılıkla Minneapolis Federal Reserve Bankası Başkanı Neel Kashkari’nin LinkedIn’deki bir sanal etkinlikte yaptığı açıklamalardan kaynaklandı. Kashkari, devam eden enflasyona rağmen Fed’in faiz indirimi hızına ilişkin endişelerini dile getirdi. Bu görüş, Fed Başkanı Jerome Powell tarafından daha önce yılın ilerleyen günlerinde potansiyel faiz indirimleri konusunda imada bulunan daha iyimser tondan farklıydı.

Fed içinde enflasyon yönetimi ve ekonomik büyüme konusundaki çelişkili perspektifler, hisse senedi piyasasında hızlı bir satış dalgasına neden oldu.

Bitcoin: Güvenli Liman Varlığı mı?

Bu dönemde Bitcoin’in dayanıklılığı, yatırımcılar arasında giderek artan güvenli liman varlığı olarak kabulünün potansiyel bir göstergesi olarak hizmet veriyor. Yatırımcılar, Bitcoin’i geleneksel piyasa oynaklığına ve gelecekteki para politikası kararlarına ilişkin belirsizliğe karşı giderek daha fazla bir koruma aracı olarak görebilir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir