Kriptolar:
29659
Bitcoin:
$60.871
% 0.52
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.03
Piyasa Değeri:
$2.26 T
% 0.79
Korku & Açgözlülük:
53 / 100
Bitcoin:
$ 60.871
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.26 T

Bitcoin ETF Kararı Başka Güne Bırakıldı

btc,bitcoin,etf,sec,grayscale

Bitcoin ETF başvurusu yapan Grayscale sonuç alamadı.ETF Kararının Salı günü açıklanacağı tahmin ediliyor.

Geçtiğimiz yıl Grayscale, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) açtığı davayla ilgili beklenen kararın bugün çıkması bekleniyordu. Ancak piyasa, kararın umut edildiği gibi bu hafta içinde değil, önümüzdeki salı gününe kadar açıklanabileceği yönünde yeni bir beklenti içinde.

Grayscale, dünyanın en büyük dijital varlık yöneticilerinden biri olarak biliniyor ve 625,000 BTC’lik GBTC fonunu bir ETF’ye dönüştürme amacıyla SEC’ye başvuruda bulunmuştu. SEC, bu başvuruyu 2022 yılının haziran ayında reddetmiş ve aynı gün Grayscale de SEC’yi mahkemeye vermişti. Mahkeme süreci, mart ayında başlamıştı ve benzer türdeki davalarda kararların genellikle 160 gün içinde verildiği göz önüne alındığında, ilk duruşmadan bu yana 163 gün geçti. Bu nedenle mahkemenin, yakın bir zamanda kararını açıklayabileceği düşünülüyor.


İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!

Kripto para analistlerine göre, Grayscale’in davayı kazanma olasılığı %70 civarında. Eğer şirket davayı kazanırsa, bu durumun spot Bitcoin ETF başvurularının önünü açabileceği ve onayların 2024 yılı öncesinde alınabileceği konuşuluyor. Bu potansiyel gelişme, kripto para dünyasında büyük bir dönüm noktası olarak görülüyor.

Henüz herhangi bir resmi karar açıklanmamış olmasına rağmen, Bitcoin fiyatı üzerinde olumsuz bir etki gözlenmedi. En büyük kripto para birimi, yaşadığı %10’luk düşüşten sonra güne 25.970$ seviyesinden başladı. Karar açıklanınca Bitcoin’in yönü ne tarafa olacak merakla bekleniyor.Bu olay kripto sektöründeki tarihi olaylardan biri olarak yer alacak.


İlginizi Çekebilir:Bitcoin Düşüşü Hisse Fiyatlarını Da Etkiledi

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir