Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$62.860
% 2.27
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 62.860
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

“Bitcoin ETF Başvuruları Bu Hafta Onaylanabilir!”

Bitocin ETF Onayı

Ünlü ETF analisti, yaptığı açıklamada SEC tarafından bu hafta içerisinde Bitcoin ETF’leri hakkında kabul kararının çıkabileceğini söyledi.

Kripto ve Bitcoin yatırımcılarının gözü kulağı ETF kararlarında. Özellikle son aylarda yaşanan ve Boğanın ayak sesleri olarak nitelendirilen yükselişlerin ETF haberleri ile gelen olumlu havanın etkisi meticesinde olduğu düşünüldüğünden ETF kararının piyasalar için ne denli önem arz ettiği anlaşılabilir.

Bu hafta Cuma günü Hashdex ve Franklin Templeton Bitcoin ETF başvuruları için SEC’in bir karar vermesi bekleniyor. Verilecek karar erteleme, kabul etme veya reddedilme şeklinde olabilir. Öte yandan ETF başvuruları için karar günü yaklaşırken ünlü ETF analistinden önemli bir açıklama geldi.

Dikkatinizi Çekebilir: Bithumb, Kore Borsasında İlk Olmayı Hedefliyor

Bloomberg ETF analisti James Seyffart’a atıfta bulunarak SEC’nin ETF onayları için sekiz günlük bir sürecin başladığını ifade etti.

Geraci, analistler arasında spot Bitcoin ETF’lerinin toplu şekilde onaylanacağı konusunda genel bir fikir birliği olduğunu belirtti. Perşembe günü başlayan sekiz günlük sürenin, bu onayın gerçekleşebilmesi için tek şans olduğunu vurguladı.

Genel müdür, “Bloomberg’den James Seyffart, SEC’nin spot Bitcoin ETF’lerini toplu olarak onaylama eğiliminde olduğuna dair bir konsensüs var. Çünkü kurum, rekabetçi bir pazarda sadece bir şirketi öne çıkarmak istemiyor. Şu anki periyotta SEC’nin spot Bitcoin ETF başvurularını onaylaması, bunların aynı anda işleme açılmasına yardımcı olacak. 17 Kasım, diğer şirketlerin başvuruları öncesinde bu sürecin tamamlanması için son gün olacak. Sonrasında yapılan başvurular, kamuya açık yorum dönemine girecek ve SEC, bu dönem sona erene kadar (ocak ayı başı) bunları onaylayamayacak. Bu nedenle SEC, bu şirketleri herhangi bir toplu onaya dahil edemeyecek.” ifadelerini kullandı.

Diğer bir önemli isim James Seyffart ise, Geraci’nin değerlendirmeleri üzerine ocak ayında onay ihtimalinin daha yüksek olduğunu belirtti.

Ayrıca, ETF başvurusu yapan şirketlerden Grayscale’in CEO’su Michael Sonnenshein, bugün dikkat çeken bir paylaşımda bulundu. Sonnenshein, Winklevoss ikizlerinin 2013’te yaptıkları Bitcoin ETF başvurusunu ve Grayscale’in 10 yıllık geçmişini kastederek “Bu, on yıllık bir kostümlü prova idi. Asıl olay şimdi başlıyor.” ifadelerini kullandı.

İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir