Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$62.792
% 1.21
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 62.792
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Bitcoin ETF Başvuru Süreçleri Devam Ediyor

bitcoin etf

En büyük varlıkları yöneten şirketlerin Bitcoin ETF başvuru süreçleri devam ediyor, yatırımcılar ise bu konuda oldukça meraklı.


▪️ Grayscale, Fidelity, BlackRock ve Invesco gibi büyük şirketlerin Bitcoin ETF başvuru süreçleri SEC tarafından onay veya red bekliyor. Bazı analistler, böyle bir onay geldiği zaman büyük kurumların Bitcoin’e ciddi şekilde yatırım yapacağını düşünüyor.

▪️ SEC, uzun bir süredir bu tür başvurulara karşı oldukça temkinli bir tutum sergiliyor. SEC Başkanı Gary Gensler, yakın bir duruşmada, komisyonun ABD Temyiz Mahkemesi’nin kararını nasıl değerlendireceği konusunda ipuçları vermişti.

▪️ Ağustos ayında da dikkate değer bir gelişme yaşanmıştı ve D.C. Circuit’in ABD Temyiz Mahkemesi, SEC’in Grayscale’in teklifini keyfi olarak reddetmesini nitelendirmişti.

▪️ Bitcoin ETF’leri ve yatırımcılar açısından oldukça önemli olan bu durum, gelecekte kripto para ETF’lerinin onaylanmasıyla ilgili önemli bir dönemeç olabilir. Bu süreçte, piyasa oyuncuları ve yatırımcılar, SEC’in tutumunu yakından izleyerek piyasalar üzerindeki etkilerini değerlendirmeye çalışıyor.

▪️ Elbette, teorik olarak SEC, Grayscale’ın başvurusunu farklı gerekçelerle reddedebilir, ancak böyle bir kararın alınması için ne kadar süre gerektiği belirsizdir.

▪️ Grayscale, umutlu bir şekilde, mahkemenin olumlu bir karar vermesi durumunda hızla harekete geçmeye hazır olduklarını ve GBTC’yi ETF’ye dönüştürmek için olumlu bir durum yakalar yakalamaz harekete geçeceklerini vurguluyor.

▪️ Grayscale, Fidelity, BlackRock ve Invesco gibi büyük şirketlerin Bitcoin ETF başvuruları kabul edilirse, Bitcoin için yeni bir ortam oluşur ve yatırımcıların güven problemi kısmen ortadan kalkmış olur. Yatırımcılar ve piyasa analistleri, bu gelişmeleri yakından izleyerek kripto para piyasasının geleceği hakkında daha fazla bilgi edinmeye çalışıyorlar.

Buraya Tıklayarak Bizleri Google News Üzerinden de Takip Etmeyi Unutmayın!


Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir