Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.563
% 0.55
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.563
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Bitcoin Bu Yaz Sonuna Kadar Sessiz Mi Kalacak?

btc,düşüş,bitcoin,bitcoin düşüş

Bitcoin, Uzun Süreli Düşüşten Kurtulmaya Çalışırken Cansız Bir Ayın Sonuna Doğru İlerliyor

BTC, Haziran ayında %12 artış gösterdikten sonra Temmuz 2023’ü yaklaşık %3.5 düşüşle tamamlamaya hazırlanıyor. Bu, üst üste beşinci haftalık düşüş oldu ve 9 Haziran’dan bu yana en kötü haftasını yaşadı.

30 Eylül’de sona eren üçüncü çeyrek, Bitcoin için tarihsel olarak en zayıf dönemlerden biri olarak kayıtlara geçti. CoinGecko’ya göre, 2014’e kadar olan ortalama üçüncü çeyrek kazancı sadece %4.67 ve Bitcoin’in başlangıcından bu yana dokuz çeyreğin sadece dördünde pozitif bir üçüncü çeyrek yaşandı.

Stone Ridge Asset Management’ın kripto para birimi NYDIG’in küresel araştırma müdürü Greg Cipolaro, “Ağustos, geleneksel piyasa yatırımcıları için sakin bir ay olma eğiliminde ve kripto dünyası da farklı değil” dedi ve ekledi:

Bu süreçte Bitcoin ve kripto para piyasası, yatırımcıların dikkatle izlediği bir süreç haline geldi. Düşüş eğilimi devam ederken, piyasa katılımcıları gelecek dönemlerdeki olası hareketlilik ve trend değişiklikleri hakkında belirsizlikler yaşamaktadır.


İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!


Bitcoin, son duruma rağmen, bu yılın başına göre yaklaşık %77 artış göstererek yatırımcılar için hala umut vaat ediyor.

BTC için umut vaat eden çeşitli faktörler şunlar olabilir:

  1. XRP Kararı: ABD’de kripto para birimlerinin nasıl düzenlendiğine dair alınacak XRP kararı, kripto endüstrisi için önemli bir emsal teşkil edebilir ve piyasalara netlik getirebilir.
  2. Mevzuatlar ve Düzenlemeler: Kongre’de ilerleyen ve kripto endüstrisi için daha fazla netlik ve destek sağlayabilecek mevzuatlar, piyasalardaki belirsizliği azaltabilir ve yatırımcı güvenini artırabilir.
  3. BTC ETF Başvuruları: BTC’ye yönelik talebi ve likiditeyi artırabilecek Bitcoin ETF başvuruları, kurumsal yatırımcıların piyasaya katılımını artırabilir ve fiyatları olumlu yönde etkileyebilir.
  4. BTC Yarılanması: 2024 baharında gerçekleşecek BTC yarılanması, Bitcoin arzını azaltarak ve coinin nadirliğini artırarak fiyatları destekleyebilir.

Digital Assets Council of Financial Professionals’ın kurucusu Ric Edelman, tüm bu faktörlerin Bitcoin’in fiyatının önümüzdeki altı ay içinde “bugünkünden çok daha yüksek olacağını” gösterdiğini ifade ediyor.

Ancak Edelman, “Önümüzdeki birkaç hafta boyunca daha fazla durgunluk görmemiz muhtemel, çünkü herhangi bir haber çıkma ihtimali yok. Ancak bu faktörlerin uzun vadede Bitcoin için olumlu etkileri olabilir ve yatırımcılar hala geleceğe yönelik umutlarını koruyor.

Edelman düşüncelerinin devamında şunları söyledi:

“ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu başkanı Gensler’in kripto konusundaki tutumunu değiştirmesi muhtemel değil, SEC’in Bitcoin ETF başvurularını karara bağlaması muhtemel değil, Kongre’nin büyük bir mevzuat yayınlaması muhtemel değil. Yine de bu olasılıklara yönelik tüm işaretler güçlü olmaya devam ediyor, bu nedenle herkes bir bekleme sürecinde ve bu durum muhtemelen yazın geri kalanında da devam edecek.”


FED’in Çarşamba günkü toplantısında gerekli durumda faiz artışlarına devam etmekten çekinmeyeceğini açıklamasıyla ilgili olarak Edelman düşüncelerini şöyle ifade etti:

“Piyasalarda bir durgunluk ya da borsada bir düzeltme olup olmayacağına dair belirsizlik devam ederken, yatırımcılar çeşitlendirilmiş portföylerini korumanın yollarını arıyor.”

“Yatırımcıların kelepir fiyat bulması pek olası değil, yani önemli düşüşlerden ziyade önemli artışların geleceğine dair daha fazla argüman var.”

“Bitcoin fiyatının %20 ya da daha fazla düşebileceğinden endişe etmek için çok fazla neden yok.”


İlginizi Çekebilir:Bybit Borsasından VIP ve Pro Kullanıcılara Özel Değişiklik


 

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir