Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$62.796
% 1.26
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 62.796
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Bitcoin (BTC) Halving Öncesi Zincir Üstü Veri Analizi

Bitcoin (BTC) Halving yaklaşırken zincir üstü veriler neleri gösteriyor? Sadece grafik okuyarak tahmin yapmak mümkün mü? İşte detaylar.

Bitcoin (BTC) Halving Ne Zaman?

Bitcoin (BTC) halving işlemine yaklaşık olarak 50 gün kaldığı tahmin ediliyor. Halving beklentisiyle piyasaya giriş yapan büyük yatırımcılar artarken, eski yatırımcı piyasadan sert düzeltmeler bekliyor. Yatırımcılar olarak tedbirimizi almak için yapabileceğimiz önemli analizler bulunmakta. İlk bakışta bunlardan en önemlisi her ne kadar teknik analiz gibi görünse de piyasa manipülasyonları, balinalar tarafından gösterilen sahte likidasyonlar, FOMO’dan faydalanmaya çalıştıklarını gösteriyor. FOMO ise özetle günceli kaçırma korkusu olarak tanımlanmaktadır ve yatırımcının elindeki yatırımı panik içeren işlemlerle borsaya / büyük yatırımcıya kazandırmasına yol açmaktadır.

Peki Daha Güvenilir Bir Analiz Nasıl Yaparız?

Günümüzde yatırıma yeni başlayan yatırımcılar da dahil olmak üzere birçok kişi grafik üzerinden inceleme yapabiliyor fakat sahte hareketlere kanmamak için özellikle halving öncesi dönemde zincir üstü verileri de incelememiz gerekiyor. Anlık işlem hareketleriyle değiştirilemeyecek bazı veriler bulunmaktadır. Bunlardan biri lookintobitcoin.com sitesi üzerinden ücretsiz şekilde ulaşabileceğimiz “+1 Year HODL Wave” grafiğidir. Çünkü manipüle edilebilmesi oldukça uzun bir süreye ihtiyaç vardır. Bize 1 yıldan daha uzun süredir elinde BTC tutan balinaların oranına karşılık BTC fiyatını göstermektedir. Şimdi güncel veriyi birlikte inceleyelim.

Burada görmüş olduğumuz üzere geçmişte HODL miktarı arttıkça fiyat hareketinin kendini toparladığını ve lineer bir çakışmaya yol açtığını anlıyoruz. HODL miktarı bir miktar azaldığındaysa fiyatın peak yani tepe bölgesine doğru ilerlediğini görmekteyiz. Elindeki BTC miktarını azaltan yatırımcı ise diğer coinlere yönelerek altcoin rallisinin kıvılcımlarını oluşturuyor. 4 Mayıs 2024 tarihine baktığımızda HODL miktarının küçük bir geri çekilme yaptığını ve fiyatın yukarı doğru yönlendiğini görmekteyiz. Bu da akıllara, “Para altcoinlere mi aktarılıyor?” sorusunu getiriyor. İlerleyen günlerdeki fiyat hareketlerinden bu soruların yanıtını sizlerle birlikte daha net göreceğiz. Zincir üstü verileri kendiniz takip edebilmek için Coin Mühendisi Youtube kanalından on chain analizi serimizi izleyebilir ve zincir üstü verileri nasıl takip edebileceğinize dair birçok faydalı içeriğe erişebilirsiniz. Başka bir blog yazımızda görüşmek üzere !

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir