Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$62.608
% 1.83
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 62.608
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Bitcoin 64.000 Doların Altına Düştü: Grayscale GBTC Çıkışları Devam Ediyor

Bitcoin fiyatı düşüş eğilimini Cuma günü de sürdürdü. Fiyat, önce 67.000 doların üzerinde seyrederken bir ara 63.000 doların altına geriledi. Sonrasında kısmi bir toparlanma yaşansa da şu anda 63.000 dolar civarında işlem görüyor ve son 24 saatte %3,7 değer kaybetmiş durumda.

Satış dalgası sadece Bitcoin ile sınırlı kalmadı. Daha geniş kripto para piyasası baskı altında kaldı. Layer-1 ağı Solana’nın token’ı (SOL) ise bir ara %10’dan fazla değer kaybederek en fazla etkilenenlerden biri oldu.

Bitcoin’deki Düşüş Devam Ediyor

Bu aşağı yönlü hareket, Bitcoin’in 73.000 doların üzerindeki yeni tüm zamanların en yüksek seviyesinden keskin bir şekilde düşüşe geçmesinden bu yana bir haftadan fazla sürdü. Fed’in Çarşamba günü yaptığı olumlu açıklamanın ardından kısa süreli bir yükseliş yaşansa da genel eğilim bir düzeltme dönemini işaret ediyor.

Galaxy Digital CEO’su: 73.000 Doları Tekrar Aşmak Zaman Alacak

New York’ta düzenlenen Bitcoin Yatırımcı Günü panel tartışmasında konuşan dijital varlık yatırım şirketi Galaxy Digital’in CEO’su Mike Novogratz temkinli bir bakış açısı sundu: “73.000 doları tekrar aşmak biraz zaman alacak.”

Grayscale GBTC Çıkışları Piyasa Duygularını Olumsuz Etkiliyor

Fiyatlardaki zayıflık, ABD’de listelenen spot Bitcoin ETF’lerinin dört gündür üst üste net negatif akış kaydetmesiyle aynı zamana denk geliyor. Çoğu fon hala giriş görse de, bu girişler Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) fonundan gerçekleşen önemli çıkışları karşılamaya yetmiyor. Perşembe günü GBTC tek başına 359 milyon dolarlık çıkış yaşarken, tüm fon grubu toplamda 94 milyon dolarlık çıkış kaydetti. BitMEX Research tarafından derlenen verilere göre, Fidelity’nin Wise Origin Bitcoin Fund’ı (FBTC) bu hafta tarihindeki en düşük günlük giriş seviyesini gördü.

Çıkışlar Azalacak mı?

Bu hafta itibariyle spot Bitcoin ETF’leri toplamda 830 milyon doların üzerinde çıkış kaydetti ve Bitcoin’in Ocak ayı sonlarında 39.000 dolara gerilediği dönemden bu yana ikinci negatif haftasını geçirmeye doğru gidiyor.

Coinbase Institutional analistleri, artan GBTC satışlarının kısmen Genesis şirketinin iflas süreci kapsamında hisse senetlerini satmasından kaynaklanabileceğine inanıyor. Rapor, bu satışlar tamamlandıktan sonra, olumlu makro ekonomik koşullar ve merkez bankası politikaları göz önüne alındığında, ETF’lere girişlerin yeniden artabileceğini öngörüyor.

Coinbase analistleri, “20 Mart’ta sona eren Fed toplantısının ardından, makro ortamın daha fazla spot Bitcoin ETF girişine elverişli olduğunu düşünüyoruz. ABD’deki mevcut dezenflasyon eğiliminin devam etmesini, ABD’deki mali koşulların gevşemeye devam etmesini ve piyasaların Fed’in nicel sıkılaştırma programının azaltılmasıyla desteklenmesini bekliyoruz.” diyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version