Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$62.810
% 2.13
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 62.810
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Bitcoin 15 Yaşında!

Bitcoin: Popüler Analistin 200 Bin Dolarlık Tahmini

3 Ocak 2009 yılında piyasaya sürülen ilk Bitcoin bloğu Genesis, 15. yaşını kutluyor!

15 yıl önce bugün, 3 Ocak 2009 tarihinde, Satoshi Nakamoto adını kullanmış bilinmeyen bir kişi veya grup tarafından ilk Bitcoin(BTC) bloğu olan Genesis piyasaya sürüldü. Bitcoin’in doğum günü olarak kabul edilen Genesis Günü, tüm dünyada Bitcoin yatırımcıları tarafından coşkuyla kutlanmaya devam ediyor. Saat farklı nedeniyle, her yıl olduğu gibi bu yıl da, Genesis Günü’nü ilk kutlayanlar arasında Asya ve Hong Kong piyasaları bulunuyor.

Bitcoin ağı, 3 Ocak 2009 tarihinde hayata geçmiştir. Hayata geçiren kişi Satoshi Nakamoto’dur. Bu ismin gerçek ismi, mahlası veya bir ekibe ait bir ünvan olduğu konusunda tartışmalar vardır. Üretilebilecek maksimum Bitcoin sayısı genesis bloğunda belirtilerek 21 milyonla sınırlandırılmıştır. İlk Bitcoin transferi, geliştiricisi Satoshi Nakamoto ile geliştirme sırasında ona yardımda bulunan Hal Finney arasında gerçekleşmiştir. İlk alışveriş ise 22 Mayıs 2010 tarihinde 10.000 Bitcoin verilerek alınan pizza ile tarihe geçmiştir ve her yıl Bitcoin Pizza Günü olarak kutlanmaktadır.


İlginizi çekebilir: Bitcoin Pizza Günü Nedir?


Klasik bankacılık sistemini değiştirmek amacıyla piyasaya sürülen Bitcoin, kısmen de olsa hedeflerine ulaşmış gözüküyor. Satoshi Nakamoto, merkeziyetsiz ve güvenilir bir yapı kurarak klasikleşmiş finans sistemini düzeltmeyi ve devrim getirmeyi hedefledi. Amaç, güvenilmez aracılar olarak nitelendirilen bankaları ortadan kaldırarak daha toplumsal bir para sistemi getirmekti. Pek çok kişiye göre klasik finans araçları ve banka kurumlarından daha güvenilir olan Bitcoin, neredeyse bütün dünyanın varlığını kabul ettiği popüler bir para birimi haline geldi. Her geçen gün hükümetler, bankalar, popüler finans kuruluşları, ünlü isimler ve milyarderler  Bitcoin haberleriyle gündeme gelmeye başladı.

Doğum günün kutlu olsun Bitcoin!

İçeriklerimizden anında haberdar olmak için buraya tıklayarak bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir