Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$63.077
% 1.89
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 63.077
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Binance Borsası’nın 43. Launchpool Projesi Xai(XAI) Nedir?

xaı

Binance Borsasının 43. Launchpool projesi Xai, geleneksel oyuncuların büyük bir potansiyeli açık ticarete katılmalarını sağlamak amacıyla tasarlanmış bir platformdur. Bu platform, kripto cüzdanlarıyla etkileşimde bulunma zorunluluğu olmadan, oyuncuların en sevdikleri oyunlarda oyun içi öğeleri takas etmelerine olanak tanır. Bu sayede, milyarlarca geleneksel oyuncu, kripto dünyasına entegre olmadan oyun ekonomisine katılıp fayda sağlayabilir.

Xai’nin öne çıkan özelliklerinden biri, açık ve merkezi olmayan bir ağ üzerine kurulmuş olmasıdır. Bu, platformun herkesin düğüm işletmesine katılmasına, ağ ödülleri almasına ve yönetim süreçlerine katılmasına izin verir. Merkezi olmayan yapısı sayesinde, kullanıcılar arasında doğrudan değer transferini mümkün kılar ve güvenli bir şekilde oyun içi varlıkları takas etmelerine olanak tanır.

Xai’nin geliştirilmesinde Arbitrum teknolojisi, Offchain Labs tarafından kullanılmıştır. Arbitrum, Ethereum tabanlı bir çözüm olup, ölçeklenebilirlik ve işlem hızını artırmak için tasarlanmıştır. Bu sayede Xai, kullanıcılarına hızlı ve düşük maliyetli işlemler sunarak oyun içi ekonomilerde etkileşimi kolaylaştırır.

Bu platform, geleneksel oyunculara, kripto dünyasıyla entegrasyonu zorunlu hale getirmeden, oyun içi ekonomilerdeki potansiyel avantajlardan yararlanma fırsatı sunar. Hem açık ticaretin olanaklarını genişletir hem de merkezi olmayan yapısıyla kullanıcılara daha fazla kontrol ve güvenlik sağlar.

xaı

Xai Blockchain

Offchain Labs tarafından geliştirilen ve Xai Vakfı tarafından denetlenen Xai Blockchain, web3 oyun ihtiyaçlarını büyük ölçekte karşılamak üzere özel olarak geliştirilmiştir. Oyun odaklı olarak tasarlanan bu blockchain, geleneksel oyunculara soyutlanmış bir cüzdan ve hesap deneyimi sunarken, geliştiricilere artan gas ve kontrat limitleri sağlar.

Tamamen merkezi olmayan bir ekosistem oluşturarak tüm katılımcılar için güven ve şeffaflık ortamını destekler. Ethereum’un sağlam güvenlik önlemlerinden faydalanarak, Xai Blockchain potansiyel hack’ler ve diğer güvenlik açıklarına karşı dayanıklılığını sağlar.

Xai Jetonu

Xai token, Xai blockchain üzerinde çift amaçlı olarak kullanılacaktır. İlk olarak, ağı içindeki işlemleri kolaylaştırmak amacıyla belirlenmiş bir gas token olarak görev yapacaktır. Ayrıca, Xai token’ları, işlemleri doğrulama rolünde bulunan doğrulayıcı düğümlere ödül olarak verilecektir. Bunun yanı sıra, Xai token, oyun ekosistemi içinde ana token olarak işlev görecek ve oyunlar ile oyun içi ödemelerde kabul edilecektir.

Yol Haritası

Aşama 2, Token Oluşturma Etkinliğine (TGE), Ana Ağın başlatılmasına, stake etme ve itfalar için düğümlerin yükseltilmesine ve ilkellerin zincire dağıtılmasına odaklanacaktır.

>TGE- Ocak

XAI Token Oluşturma Etkinliği (TGE), Merkezi Borsa (CEX) veya Merkezi Olmayan Borsa (DEX) üzerindeki token listelemesiyle aynı zamana denk gelecektir. Listeleme için üçüncü taraf bir borsaya bağımlı olması nedeniyle bu tarih geçicidir.

>Ana Ağın Lansmanı – Ocak

TGE’nin ardından ana ağ açılacak ve XAI Redemptions, esXAI staking ve ağın ilk oyunu Final Form’un çıkışı için zemin hazırlanacak.

>XAI Kullanımları – Ocak

TGE’den sonra esXAI, tamamen devredilebilir XAI’ye dönüştürülebilecek ve sahiplerinin varlıklarını kullanmalarına olanak sağlanacak.

>Bahis – Ocak

TGE sonrası, esXAI için staking mümkün olacak ve sahiplerin tokenlerini çeşitli faydalar için stake etmelerine olanak tanıyacak.

>DEX Ortağı – Şubat

Sektörün en büyük DEX projelerinden biri Xai’de devreye girecek ve ağ katılımcılarına likidite büyümesi için verimli bir ortam sağlayacak.

>Altyapı Ortağı – Şubat

Endüstri lideri bir ortak, Xai’ye tamamen soyutlanmış cüzdanlar, giriş/çıkış rampaları ve çeşitli temel yardımcı programları dağıtacak. Arb One’ın önde gelen likiditesini Xai’nin sektör lideri işlem süreleriyle birleştiren bu köprü ortağı, dünya çapında potansiyel olarak milyarlarca oyuncuyu destekleyen çığır açan bir çözüm geliştirecek ve uygulayacak.

>Pazaryeri Ortağı – Mart

Sektördeki en iyi pazar yerlerinden birinde oyun içi öğelerin, NFT’lerin ve koleksiyon öğelerinin ticaretini yapın, takas edin veya elinizde bulundurun.

Token Tokenomikleri

Xai ağı ve ekosistemi, ekosisteme denge ve bütünlük getirmek için XAI ve esXAI’den (emanet edilen XAI) yararlanır.

  • Ecosystem : 7.5 %
  • Takım: 20.0%
  • Node Kurulumu ve Topluluk için: 50.1%
  • Yatırımcılar: 22.4%

xaı

 

İlk Tahsisi

  • Ekip: Toplam arzın %20’si çekirdek ekibe ve ilk katkıda bulunanlara tahsis edildi. Bunun kilidi TGE’den 6 ay sonra açılmaya başlayacak. Tahsisin kilidi 36 aylık bir süre içinde açılacaktır. Toplam 42 ay.
  • Yatırımcılar: Toplam arzın %22,41’i ilk turlarda yatırımcılar tarafından satın alındı. Bunun kilidi TGE’den 6 ay sonra açılmaya başlayacak. Tahsisin kilidi 24 aylık bir süre içinde açılacaktır. Toplam 30 ay.
  • Ekosistem: Toplam arzın %2’si piyasa yapıcılara ayrılmıştır. Tahsis TGE’de derhal açılacaktır. Toplam arzın %5,5’i ekosisteme ayrıldı. Tahsis, TGE’den 6 ay sonra açılmaya başlayacak ve 36 aylık bir süre boyunca kilidi açılacaktır. Toplam 42 ay.

XAI Token’ın Faydası ve Amacı

  • XAI, Xai blok zincirinin kayıt tokenıdır. Faydası, popüler L1’ler ve L2’lerdeki geleneksel token faydasıyla uyumludur ve XAI tamamen devredilebilir.
  • XAI, Xai L3’teki gaz ücreti jetonudur.
  • XAI, esXAI için kullanılabilir.

Binance Yeni Launchpool Projesini Duyurdu! XAI Nedir?

İçeriklerimizden anında haberdar olmak için buraya tıklayarak bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir