Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.798
% 1.39
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.798
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Bitcoin 10 Yıllık Kanal Yapısı!

Bitcoin 10 yıllık kanal yapısı oluşturdu. 2022 Kasım ayında dip oluştururken bu kanal yapısının altına kırılım yaptı. Daha sonrasında 31.000$‘a kadar yükselirken bu kanal yapısından tepki alarak 25.500$ seviyelerine kadar geri çekildi. Bitcoin de 10 yıllık kanal yapısının bozulmasının bu süreçten sonra yeni yapılar oluşturabileceğinin ve bu yapıların önümüzdeki dönemlerde bizi aydınlatacak veriler olduğunu düşünüyoruz.

10 Yıllık Kanal Yapısı

Grafiğe baktığımızda 1 Nisan 2013 tarihinde başlayarak 1 Nisan 2023 tarihindeki kırılımdan sonra retest hareketi ile sonlandı. Kanal yapısında 2 kere kanalın üst bandına temas var. 5 kere kanalın alt bandına teması vardır. Yaklaşık olarak aylık mum grafiğinde kanalın orta bandı 20 kez destek veya direnç olarak çalışmıştır. Bu yapının bozulduğunu 1 Nisan ve 1 Kasım 2021 tarihinde kanalın üst bandını test etmeyişi bir öngörü olarak sağlanabilirdi. Bu analiz göz önünde bulundurulduğunda yorum yapmak için erken olabilir.  Önümüzdeki süreçte 5-10 yıllık yeni yapılar oluşturabiliriz.

NOT: Aylık grafikte incelediğimiz için tüm tarihler ayın başlangıç gününe tekabül ediyor. Bu analiz sadece teknik analiz verilerinden yararlanarak oluşturulmuştur. Bu uzun vade grafiği incelerken temel analiz verilerini takip etmek büyük önem taşır.

Bitcoin Düşen Kanal Yapısı

Bitcoin 2021 yılında başlayan düşen kanal formasyonu oluşturdu. Bu yapıya baktığımız zaman genel olarak kanal bandları destek veya direnç olarak çalışmıştır. En son kanalın alt bandında 15.500$ seviyesinden destek bularak kanalın üst bandı 31.000$ seviyelerine kadar yükseliş gerçekleştirmiştir. Kanal formasyonunu incelediğimiz zaman düşüşün ilk olarak kanalın orta bandı 17.000$ seviyelerine kadar düşüş görebiliriz. Sonrasında dip bölgenin kanalın alt bandı olan 9.000$ seviyelerinde gelebileceğini düşünüyoruz. 9.000$ seviyelerindeki gap boşluğu olması bu analizi destekler niteliktedir.

Düşüşün sonra ermesi ve yeni yükseliş yapılarının oluşması için düşen kanal formasyonunu yukarı yönlü kırması gerekmektedir. Kanal formasyonumuzun yukarı yönlü hedefi 50.000$ civarıdır. Eğer bu düşüş gelecekse bu süreçte uzun süren yatay hareketler olmaması gerekir. Bitcoin halving dönemine kadar düşüş trendinin sonlanması gerekmektedir. Tepki yükseliş hareketinden sonra yukarı yönlü sert yükselişler için halving döneminde yatay hareket sergileyebilir.

Bu analizimiz uzun vade olup gelecek haber akışlarını sık sık takip etmenizi gerektirmektedir.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip etmeyi unutmayın.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir