Kriptolar:
32937
Bitcoin:
$96.015
% 0.97
BTC Dominasyonu:
%57.7
% 0.64
Piyasa Değeri:
$3.34 T
% 0.30
Korku & Açgözlülük:
73 / 100
Bitcoin:
$ 96.015
BTC Dominasyonu:
% 57.7
Piyasa Değeri:
$3.34 T

Bir Yönetici; “Stablecoin, Kritponun Bankacılık Sorunu Çöezebilir”

Stablecoin

Bitstamp USA CEO’su ve küresel ticaret sorumlusu Bobby Zagotta, kripto borsalarının bankacılık sorunlarına karşı savunmasız olduğunu ve bu sorunların sektörü olumsuz etkilediğini belirtiyor. Ancak Zagotta, sabit para birimleri olan stablecoin’lerin kriptonun bankacılık sorunlarına çözüm olabileceğini düşünüyor. Bu nedenle, sektörün bankaların desteği olmadan da ayakta kalabileceğini savunuyor.

Zagotta, yaptığı açıklamada, “Şu anda stabilcoin’lerin bize geleneksel bankacılığa nasıl bir alternatif sunabileceğini tartışıyoruz” dedi. Stabilcoinlerin bankacılık sorunlarını azaltabileceği ve sektör için yeni fırsatlar yaratabileceği düşüncesinde.

“Sektörümüzün kuruluş ilkelerinden biri, bireylerin üçüncü taraf kurumlara bağımlı olmadan işlem yapmalarını sağlamaktır, bu nedenle bankacılık sisteminden kaynaklanan sürtüşmeleri azaltmak için stabilcoin kullanımı gibi keşfedilecek başka olasılıklar da vardır.”

Zagotta’ya göre, stablecoin’ler daha hızlı ve daha ucuz işlemler yapmayı, bankalara olan bağımlılığı azaltmayı ve likiditeyi artırmayı sağlıyor. Ancak USD Coin gibi bazı büyük stablecoin’lerin bankacılık sorunlarına karşı savunmasız olduğunu da belirtiyor.

Bitstamp şu anda dünya genelinde 15 bankacılık ortaklığına sahip, ancak Zagotta, bu sayının artırılmasına yönelik çalışmalarının devam ettiğini de sözlerine ekliyor.

Avrupa Bankacılık Otoritesi Başkanı José Manuel Campa’ya göre, SVB’nin çöküşü ve ardından Credit Suisse’in UBS tarafından acil olarak kurtarılmasının ardından Avrupa bankaları savunmasız kaldı.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir