Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$64.333
% 0.82
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.333
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

Bir Hukuk Firması Core Scientific’i Araştırıyor

Core Scientific

New York merkezli bir hukuk firması, Bitcoin madencisi Core Scientific ve yönetiminin, hisse senedi fiyatının birkaç kez düşmesine neden olan “menkul kıymet dolandırıcılığı ve diğer yasadışı iş uygulamaları” yapıp yapmadığına dair bir soruşturma başlattığını açıkladı.

20222 yılı madencilik firmaları için oldukça zor bir yıl oldu. Önemli madencilik şirketlerinden biri olan Core Scientific, yılın son günlerinde bölüm 11 iflas başvurusunda bulunmuş ve Celsius için barındırdığı 37 bin madencilik makinesini kapatma kararı almıştı.

İflas süreci devam ederken 9 ocak tarihinde şirket hakkında “menkul kıymet dolandırıcılığı ve diğer yasadışı iş uygulamaları” yapıp yapmadığına dair bir soruşturma başlatıldığı açıklandı.

Menkul kıymetler toplu dava firması Pomerantz LLP’ye göre, soruşturma 2022’de Culper Research’ün Core Scientific’in 2021’de madencilik ve hosting faaliyetlerini ” gereğinden fazla sattığı ” ve 282 milyondan fazla hissenin 180 günlük kilitleme süresinden feragat ederek Mart ayında kolayca elden çıkarılabilecek hale getirdiğini iddia eden bir rapor nedeniyle başladı.

Süreç Nasıl Başlamıştı

28 Eylül’de kripto borç verme firması Celsius Network, iflas mahkemesine başvurarak Core Scientific’i otomatik durdurma hükümlerini ihlal etmek, uygunsuz ek ücretler eklemek ve sözleşmeden doğan yükümlülüklerini yerine getirmemekle suçlamıştı.

Hukuk bürosu,  27 Ekim’de Core Scientific’in “Şirketin mali durumuna ilişkin belirsizlik göz önüne alındığında, Şirketin devam etme kabiliyeti konusunda önemli şüpheler bulunduğunu” açıkladığını ve 30 Eylül’deki 1.051 BTC’ye kıyasla sadece 24 Bitcoin’e sahip olduğunu ortaya koyduğunu söyledi.

Pomerantz LLP, Core Scientific yatırımcıları adına bu iddiaları araştırdığını ve bu tür yatırımcıları potansiyel toplu davaya katılmaya çağırdığını söyledi.

Aynı hukuk bürosu tarafından 13 Aralık’ta Silvergate Capital aleyhine maddi olarak yanlış veya yanıltıcı beyanlarda bulunma, şirket faaliyetleri ve beklentileriyle ilgili maddi olumsuz gerçekleri ifşa etmemekten dolayı bir toplu dava açmıştı.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

 

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir