Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$64.296
% 0.62
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.296
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

Nepal’den Kripto Web Sitelerine Karşı Sert Hamle

Nepal

Nepal’in telekomünikasyon idaresi, ülkenin internet servis sağlayıcılarına (İSS’ler) tüm kripto para ticareti yapan web sitelerini engellemelerini emrederek, buna uymayanlar hakkında yasal işlem başlatılacağı tehdidinde bulundu.

Çoğu ülke kripto kavramını benimsemeye çalışırken bazı ülkeler bu kavrama karşı oldukça sert bir tutum izliyor. 2021 yılında yayınlanan bir rapora göre aralarında Çin, Cezayir, Bangladeş, Mısır, Irak, Fas, Katar, Tunus ve Nepal’in bulunduğu bazı ülkelerde kripto para birimleri tamamen yasaklanmış durumda.

Nepal Kripto Web Sitelerine Engel Getiriyor

Nepal Telekomünikasyon Kurumu (NTA) 8 Ocak’ta yayınladığı bir bildiriyle İSS’lere ve e-posta hizmet sağlayıcılarına kripto ile ilgili “web sitelerine, uygulamalara veya çevrimiçi ağlara” erişimi engellemelerini emretti.

Yayınlanan bildiride sanal para birimi işlemlerinin “son günlerde arttığı”  ve ülkedeki kripto işlemlerinin yasadışı olduğunu yineledi.

Ülkenin merkez bankası olan Nepal Rastra Bank (NRB), 2021 Eylül tarihli bir bildiride kripto ticareti ve madenciliğini yasa dışı ilan etmişti. Başkalarını kripto kullanmaya “teşvik etmek” de yasalarca cezalandırılan bir faaliyettir.

Nisan 2022’de NTA, kripto web sitelerine ilişkin benzer bir uyarı bildirimi yayınlayarak, halktan “söz konusu web sitesi, uygulama veya çevrimiçi ağın adıyla ilgili” bilgiye sahip olmaları halinde düzenleyiciyi bilgilendirmelerini istedi.

Nisan ayındaki bildiride, “herhangi birinin kripto ile ilgili faaliyetlerde bulunduğu veya yaptığı tespit edilirse” yasal işlem başlatılacağı tehdidinde bulunulmuş, ancak o sırada kripto hizmetlerine erişimin engellenmesi çağrısı yapılmamıştı.

Bununla birlikte, ülkede kripto yasak olmasına rağmen, blockchain veri firması Chainalysis tarafından Eylül 2022’de yayınlanan bir rapor, Nepal de dahil olmak üzere gelişmekte olan pazarların küresel kripto benimsemesinin ön saflarında yer aldığını ortaya koydu.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir