Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$62.065
% 3.00
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 62.065
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Bir Bitcoin ETF Başvurusu Daha!

Bir Bitcoin ETF Başvurusu Daha! Son aylarda, bir dizi önde gelen finans şirketi, Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) spot Bitcoin ETF başvurusunda bulundu. En son başvuruda bulunan şirketlerden biri varlık yöneticisi Franklin Templeton oldu.

Franklin Templeton, spot Bitcoin ETF için SEC’e başvuruda bulunarak bu alandaki rekabete katıldı. Daha önce WisdomTree, Valkyrie, Fidelity, VanEck, Bitwise ve Invesco gibi büyük oyuncular da aynı amaçla başvuruda bulunmuşlardı. Ancak SEC, bu başvurulara ilişkin kararını verme sürecini kısa bir süre önce ertelemişti.

Grayscale, 29 Ağustos’ta SEC’e açtığı bir davayı kazanarak, regülatörün spot Bitcoin ETF teklifini yeniden gözden geçirmesini sağladı. Bu da piyasadaki rekabeti artırdı. Bir Bitcoin ETF başvurusu bunun ardından Franklin Templeton’dan geldi!

Dikkatinizi çekebilir: Binance.US CEO’su İstifa Etti!

Franklin Templeton’ın spot Bitcoin ETF başvurusuna göre, fon Coinbase ve Bank of New York Mellon ile birlikte çalışacak. Coinbase, Bitcoin varlıklarının güvenliğini sağlarken, Bank of New York Mellon ise nakit saklama işlevini üstlenecek.

Fonun işlem göreceği yer ise Cbox BZX borsası olacak. SEC’in spot Bitcoin ETF başvurusuyla ilgili bir karar vermesi için son tarih 16 Ekim olarak belirlendi.

Franklin Templeton, başvurusunda ABD’deki dijital varlık piyasalarında mevcut olan düzenleyici belirsizliğe dikkat çekti ve bu belirsizliğin Bitcoin ve kripto varlıklarına yönelik olumsuz düzenlemeler veya kısıtlamalar getirme potansiyeline sahip olduğunu vurguladı. Bu tür olumsuz düzenlemelerin ciddi zararlara yol açabileceği konusunda uyarıda bulundu.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir