Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$62.875
% 2.50
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 62.875
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Astar, Polygon tarafından desteklenen zkEVM Layer 2’yi başlatıyor.

Astar

Astar Network, Ethereum, Polkadot ve Cosmos ekosistemlerini destekleyen bir Layer 1 akıllı sözleşme platformudur.

Astar Network Ethereum ölçeklendirme geliştiricisi Polygon Labs ile Astar zkEVM adlı Layer 2 çözümünü başlatmak için çalışıyor. Bu işbirliği, eğlence ve oyun gibi sektörleri hedefleyerek Japonya’da blockchain benimsemesini artırmayı amaçlıyor.

Japon blockchain projesi, Ethereum için sıfır bilgi tabanlı Layer 2 zincirlerini başlatmak için açık kaynaklı bir kod tabanı olan Polygon CDK (Chain Development Kit) kullanarak Astar zkEVM‘yi oluşturacak, bir açıklamaya göre.

“Bugünkü durumda, Asya, web3 benimsemesi konusunda dünyanın en ileri düşünen bölgelerinden biri,” diyen Polygon’un kurucu ortağı Sandeep Nailwal, “Birlikte, blok zincirlerinin Japonya’ya getirebileceği güvensiz uygulamalar için şeffaflık için güçlü bir talep olduğuna inanıyoruz.

Astar Network kurucusu Sota Watanabe, ‘Polygon Labs ile yakın bir şekilde çalışarak, Astar, işletmelerin blockchain girişimlerine başlamalarına yardımcı olacak ve Japonya’nın web3 hareketinin merkezi olarak rolünü güçlendirecektir,’ dedi.

Astar, Polygon tarafından desteklenen ilk üçüncü taraf zkEVM değil, Polygon Labs’ın son zamanlarda Immutable, IDEX ve Palm Network için bireysel zkEVM zincirlerinin geliştirilmesine yardım ettiği biliniyor.

Astar zkEVM Nasıl Çalışır ?

Astar Network, Polygon tarafından desteklenen zkEVM Ethereum Layer 2'yi başlatıyor.

CDK kullanılarak dağıtılan Layer 2 blok zincirleri, Polygon Labs tarafından geçen ay yazılım aracı piyasaya sürüldüğünde, etkileşim için paylaşılan bir ZK köprüsüne bağlanabilirler, diye açıklıyor Polygon Labs.

zkEVM, uygulamalar için Ethereum uyumlu bir ölçeklenebilirlik çözümü sunar – bu da Ethereum ile aynı kodu destekleyeceği anlamına gelir, bu da geliştiricilerin daha kolay entegrasyon için mevcut araçları ve altyapıyı kullanmalarına olanak tanır.

ZK-rollup’lar, Layer 2‘de off-chain hesaplamalar yaparak daha hızlı ve daha ucuz işlemleri mümkün kılar, ancak yine de Ethereum’un güvenliğini korur. Yüksek işlem kapasitesine sahip kullanım durumları için özellikle uygundur ve Astar, küresel eğlence ve oyun projelerini piyasaya girmeye çekerek Japonya’da blockchain benimsemeyi artırmak istediğini belirtiyor.

Japonya’nın Web3 Vizyonu

Japonya, kripto dostu bölgelerden biridir ve Başbakan Fumio Kishida, Temmuz ayında WebX konferansında web3’ün interneti dönüştürme potansiyeline ve toplumsal değişime katkıda bulunabileceğini belirtti.

Coinbase Ventures ve Binance Labs tarafından desteklenen Astar, böyle bir girişimde kendine bir rol görüyor ve ülkede web3 benimsemesi ve gerçek dünya kullanım durumlarında çalışan projelerin uluslararası rekabetçiliğini güçlendirmeye yardımcı olmak için ülke genelinde ulusal stratejik bölgeler oluşturulmuştur.

ZkEVM aracılığıyla daha fazla işletme benimseterek, aynı zamanda Japon Hükümeti ile birlikte web3’ü ulusal bir strateji olarak geliştirmek için çalışacağız,’ dedi Watanabe.

Astar daha önce Japon elektronik devi Sony ile Haziran’da sona eren bir web3 incubation programında işbirliği yapmıştı ve 200’den fazla başvurudan seçilen 19 proje Astar’da başlatıldı.

Polygon Labs, kendi zkEVM’sini Mart ayında tanıttı ve son yıllarda Ethereum ağını ölçeklendirmek için büyük bir odak alanı olarak tanımlandı. Polygon, Starknet, ZkSync ve Scroll gibi birkaç blockchain projesi, Ethereum uygulamalarını doğal olarak destekleyebilen işlevsel bir ZK tabanlı Layer 2 çözümü geliştirmek için yarışıyorlar.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir