Kriptolar:
29677
Bitcoin:
$61.656
% 1.76
BTC Dominasyonu:
%53.9
% 0.56
Piyasa Değeri:
$2.30 T
% 1.88
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 61.656
BTC Dominasyonu:
% 53.9
Piyasa Değeri:
$2.30 T

Binance’te Listelenecek Olan Jito (JTO) Nedir?

JITO

Binance’te 7 Aralık günü listelenecek olan Jito (JTO) nedir? Ne işe yarar? Bu yazımızda detaylı bilgilere değineceğiz.

Jito Nedir?

JITO, açık kaynaklı bir Solana doğrulayıcı istemcisi ile çalışarak staker’lara Solana staking yoluyla ödüller kazanma ve son teknoloji MEV yazılım paketini kullanarak MEV’i (Maksimal Çıkarılabilir Değeri) ele alma yetkisi veriyor.

Jito Ağı Ne İşe Yarar?

Jito ağı, Solana’nın en büyük likit stake tokeni (LST) sağlayıcısıdır. Jito için maksimum çıkarılabilir değeri (MEV) kapsamak önemlidir.

MEV, bir doğrulayıcının blok üretim sürecinde işlemlerin sırasını dahil ederek, hariç tutarak veya değiştirerek elde edebileceği maksimum değer miktarını ifade eder. Bu nedenle MEV, hem doğrulayıcının işlem ücretleri aracılığıyla kazanabileceği ödülleri hem de işlem emri üzerindeki kontrolü aracılığıyla kazanabileceği her türlü ek ödülü kapsar. Başka bir deyişle MEV, ağ için en karlı ve verimli blokları oluşturmak amacıyla bir blockchain bloklarının optimize edilmesi sürecidir.

Jto Token Nedir?

Jto token, topluluk üyelerinin Jito ağının karar alma ve yönlendirmesi üzerinde doğrudan etkiye sahip olmasını sağlayan bir yönetişim tokenidir. Böylelikle bu tokena sahip olanlar aşağıdakiler için kullanabilir;

JitoSOL Stake Havuzu: Ücretleri ayarlama ve değiştirme

StakeNet: Delegasyon stratejilerinin güncellenmesi

Ürün: Jito’nun ürün portföyünün geliştirilmesine ve iyileştirilmesine katkıda bulunmak

Ekonomi: DAO hazinesini ve JitoSOL’dan elde edilen ücretleri yönetmek

Tokenomiks

Token halihazırda 1.000.000.000 arza sahip bunun;

  • %34,3’ü Topluluk Büyümesi
  • %25’i Ekosistem Gelişimi
  • %24,5’i Katkıda Bulunanlar
  • %16,2’si Yatırımcılar
  • %10’u Airdrop için ayrılmakta.

Proje Airdrop Yaptı Mı?

Proje başlangıçta platformda stake edilen SOL, yani stake havuzları için puanlar verdi.

Bu puanlara göre token tahsisi hesaplandı. Bu hesaplamanın anlık görüntüsü 25 Kasım 2023’te çekildi. Jito-Solana istemcisini çalıştıran doğrulayıcılar ve Jito Network’ün zincir içi programlarından yararlanan MEV araştırmacıları veya tüccarları da airdrop için uygun.

Airdrop Nereden Alınır?

Eğer daha önce platform üzerinden işlem yaptıysanız ve airdrop kontrolü yapmak istiyorsanız buraya tıklayarak airdrop için hak kazanıp kazanmadığınızı öğrenebilirsiniz.

Bitcoin Borsası Binance, Bu Altcoini Listeleyecek !

JTO Nerden Alınır?

Binance borsası Jto’yu 7 Aralık Saat 19:00’da listeleyecek eğer halihazırda Binance hesabınız yoksa buraya tıklayarak Coin Mühendisi komisyon indirimiyle kayıt olabilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir